Proiectul largirii la patru benzi a drumului de la autostrada spre Timisoara, respins de consilierii din Dumbravita

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
44Comentarii
Proiectul largirii la patru benzi a drumului de la autostrada spre Timisoara, respins de consilierii din Dumbravita
© Tion: Proiectul largirii la patru benzi a drumului de la autostrada spre Timisoara, respins de consilierii din Dumbravita
Conducerea Consiliului Județean Timiș a propus lărgirea la patru benzi a drumului care leagă descărcarea de pe autostradă de la Giarmata cu Timișoara, prin Dumbrăvița. Deși trebuie accesate fonduri europene pentru acest proiect, până la jumătatea lunii decembrie, Consiliul Local Dumbrăvița a respins proiectul. Viceprimarul din localitate spune că este vorba de condiții, chestiuni tehnice, la care reprezentanții Dumbrăviței țin și că există cale de comunicare pentru ca proiectul să meargă mai departe.

Consilierul județean PNL Adrian Pășcuță propune chiar o ședință comună cu consilierii locali din Drumbrăvița și cu consilierii județeni din Timiș pentru a se lămuri toate problemele.

Proiectul va fi realizat pe fonduri europene, care trebuie accesate până în data de 16 decembrie. Proiectul presupune lărgirea la patru benzi a drumului care pleacă de la descărcarea de pe autostradă de la Giarmata, trece prin Dumbrăvița și ajunge la sensul de la intrare în Timișoara, de la Kaufland. Consilierii județeni din Timiș au avut în ședința din luna august, pe ordinea de zi, proiectul referitor la aprobarea pregătirii și promovării proiectului de investiție și cel privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți documentației de avizare pentru lucrări de intervenții și declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică. Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, a specificat atunci că acest drum nu va fi destinat traficului greu.

Deși unii consilieri au avut opinii împotriva proiectului, acesta a fost votat în unanimitate în CJ Timiș.

Nu același lucru s-a întâmplat și ieri, în ședința Consiliului Local Dumbrăvița Proiectul a picat.

„Proiectul a picat în consiliul local, nu au fost îndeplinite condițiile noastre. Am cerut să avem sensuri, treceri de pietoni, rezolvarea apei pluviale pe margine, intrările, bordurarea marginilor. O să discutăm cu cei de la CJ Timiș. Este vorba de chestiuni tehnice, dacă tot este vorba de modernizarea străzii principale, atunci aveam și noi niște condiții la care ținem și am vrea ca proiectul să le cuprindă”, a spus viceprimarul din Dumbărvița, Arpad Miklos.

Viceprimarul spune că va avea loc o întâlnire cu cei de la CJ Timiș pentru a rezolva aceste probleme. De altfel, consilierul județean PNL Adrian Pășcuță propune o astfel de întâlnire și chiar o ședință comună a celor două consilii – local și județean.

„Ieri, Consiliul Local Dumbrăviţa a respins proiectele propuse, blocând pe moment proiectul şi punând în pericol accesarea fondurilor europene. Se pare că, în ciuda asigurărilor primite atunci şi în ciuda eforturilor mele (Pășcuță a organizat o dezbatere pe această temă – n.r.) dialogul nu a funcţionat aşa cum trebuie. Având în vedere importanța proiectului, solicit conducerii CJ Timiş şi primăriei Dumbrăviţa organizarea în cel mai scurt termen a unei şedinţe comune cu toţi consilierii judeţeni şi consilierii locali din Dumbrăviţa, în prezenţa specialiştilor implicaţi în proiectare. Consider că dialogul este cheia rezolvării situaţiilor dificile, şi, în acest caz, soluţia trebuie să fie una agreată de cetăţeni şi nu una politică”, a spus Pășcuță.

UPDATE. Președintele CJ Timiș: Este normal ca oamenii de la Dumbrăvița să fie interesați de cum arată proiectul. Important este să-l facem

Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, spune că este normal ca oamenii din Dumbrăvița să fie interesați de cum arată proiectul și că vor trebui să se întâlnească proiectanții, specialiștii, să pună la punct detaliile.

„Eu vreau să facem acest proiect, e normal să discutăm, atâta timp cât nu este afectat proiectul în sine. Important este să-l facem, nu să ne tot încurcăm în acte. Toți avem de pierdut dacă nu se face. Este normal ca oamenii de la Dumbrăvița să fie interesați de cum arată proiectul. Vor trebui să se întâlnească proiectanții, specialiștii, să pună la punct detaliile”, a spus Sorin Grindeanu.44Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor