Proiect: Peste 2 milioane de lei de la CJ Timis pentru biserici si construirea Catedralei Mantuirii Neamului

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
72Comentarii
Proiect: Peste 2 milioane de lei de la CJ Timis pentru biserici si construirea Catedralei Mantuirii Neamului
© Tion: Proiect: Peste 2 milioane de lei de la CJ Timiș pentru biserici și construirea Catedralei Mânturirii Neamului
Consilierii județeni din Timiș vor avea pe masă, la următoarea ședință (30 mai), un proiect prin care se propune alocarea a peste 2 milioane de lei bisericilor din Timiș și Catedralei Mântuirii Neamului, care se construiește la București.

Conform proiectului de hotărâre postat pe site-ul Consiliului Județean Timiș este propusă alocarea a 2,1 milioane lei de către administrația din Timiș pentru a oferi sprijin financiar către unităţile de cult recunoscute în România din cel mai vestic județ al țării și Catedrala Mântuirii Neamului.

Proiectul de hotărâre va fi supus votului consilierilor județeni în ședința din 30 mai.

Conform anexei proiectului de hotărâre, 100.000 de lei din suma alocată cultelor va merge către Catedrala Mântuirii Neamului. Către cultul ortodox român din Timiș merg, conform proiectului de hotărâre, 1,55 milioane lei. Către cultul ortodox sârb – 25.000 lei, iar către cultul ortodox ucrainean – 20.000 lei.

Conform anexei proiectului de hotărâre, cultului romano-catolic îi sunt alocați 120.000 lei, iar cultului greco-catolic – 25.000 lei. Către cultul reformat merg 30.000 lei, iar către cel evanghelic – 15.000 lei. Cultul penticostal primește 110.000 lei, cultul adventist 20.000 lei, iar cultul baptist 85.000 lei.

Alocarea sprijinului financiar unităților de cult aparținând cultelor recunoscute din județul Timiș si Catedrala Mântuirii Neamului, pe anul 2018, în sumă de 2.100.000 lei, se face din bugetul propriu al Timișului pe acest an, pentru cofinanțarea unor lucrări de construcții, renovare, consolidare si pictură la unitățile parohiale, așezăminte sociale și educaționale.

„Sumele alocate cultelor religioase au fost stabilite procentual, în funcţie de numărul de populaţie stabilă de o anumită religie în total populaţie stabilă a judeţului Timiş, din statistica dată de recensământul populaţiei transmisă de Directia de Statistică a Județului Timiș, precum si a cererilor cu solicitările financiare depuse la Consiliul Județean Timiș Compartimentul Buget, din partea reprezentanților tuturor cultelor recunoscute în Romania de pe raza județului Timiș și Catedrala Mântuirii Neamului și analiza utilizării sprijinului financiar alocat de Județul Timiș în anul 2017 cu aceeași destinație”, scrie în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Consiliul Județean Timiș a alocat 2 milioane de lei pentru cultele religioase din județ în anul 2017.

 72Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor