Proiect in premiera la FEEA Timisoara, finalizat cu locuri de munca pentru studenti

De Marcela Sferlea
FEEA ajuta studentii sa isi gaseasca un loc de munca
FEEA ajuta studentii sa isi gaseasca un loc de munca
Într-o perioadă în care zeci de români rămân fără un loc de muncă, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEEA) din Timişoara ajută studenţii să-şi găsească un loc de muncă. Practica studenţilor economişti. Primul parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri, s-a finalizat cu 18 propuneri de angajare.

Raluca Gherescu absolventă a masterului Administrarea şi Dezvoltarea Interprinderilor de Turism şi Servicii este unul dintre studenţii care au primit o ofertă de muncă la un complex hotelier din Buziaş pe un post de marketing-vânzări şi promovare. Ea spune că fără acest proiect ar fi fost aproape imposibil să îşi găsească un loc de muncă. “A fost o şansă importantă. Iniţial am vrut să lucrez ca şi agent de turism. Toţi îmi cereau exprienţă de doi ani, dar unde să fac experienţa. Am fost foarte dezamăgită. Posibilităţile să îţi găseşti un loc de muncă sunt foarte mici.”, ne-a spus Raluca Gherescu. Ea şi-a făcut stagiul de practică cu încă 3 fete.

Pe durata practicii studentele au văzut tot ceea ce înseamnă munca într-un hotel, în toate departamentele, însă Raluca a fost remarcată. “A fost foarte activă, dinamică, a pus foarte multe întrebări a fost foarte implicată în ceea ce facem noi. Am simţit că îşi doreşte să fie informată şi am văzut că are această capacitate. Noi nu am făcut niciun pronostic pe cine să angajam. Ne bucurăm că este Raluca.” ne-a spus directoarea Complexului din Buziaş, Teodora Muntean.

Timp de 2 săptămâni 187 de studenţi de la ciclul de licenţă şi alţi 77 de la masterat şi-au făcut stagiile la zeci de firme din Timiş, printr-un proiect realizat în premieră la FEEA, între facultate şi mediul de afaceri. În acest fel, studenţii au văzut care este diferenţa între teorie şi practică. “Avem undeva la 18 studenţi care au primit oferte de muncă. Am rămas surprinsă, având în vedere situaţia actuală de pe piaţa muncii când mai degrabă se concediază”, ne-a spus directoarea Departamentului de Proiecte de la FEEA, Sorina Păuţu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !