Programul cultural TM2021 se extinde la festivalurile Simultan si Eurothalia

De T. Ex.
Programul cultural TM2021 se extinde la festivalurile Simultan si Eurothalia
© Foto: arhiva
Timișorenii sunt așteptați la noi evenimente realizate de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, care în parteneriat cu Asociația Simultan și Teatrul German de Stat Timișoara, organizează o serie de spectacole, ateliere de lucru și proiecții de film în cadrul noului program Xtensions.

Programul Xtensions al TM2021 reprezintă o nouă formă de extindere spre un public nou sau de conectare la noi practici artistice, prin adăugarea unui eveniment special la o inițiativă deja existentă.

Anul acesta, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană realizează două asemenea acțiuni. Prima acțiune Xtension în parteneriat cu Asociația Simultan, denumită Avnode, are loc în cadrul Festivalului Simultan, în perioada 3-7 octombrie, unde invitați internaționali ca: Olof van Winden de la TodayArt din Olanda,Tere Badia de la Hangar din Spania sau Martin Bricelj Baraga de la Mota – Museum Of Transitory Art din Slovenia vor împărtăși din experiența lor. AVnode este o rețea internațională de artiști și profesioniști care organizează activități în domeniul artelor spectacolului audio-vizual, iar scopul principal este acela de a uni forțele actorilor locali, activi la nivel internațional în domeniul cercetării și dezvoltării artelor spectacolului audio-vizual, spun organizatorii.

Al doilea eveniment Xtension se desfășoară în cadrul Festivalului Euroregional de Teatru Eurothalia, în parteneriat cu Teatrul German de Stat din Timișoara, în perioada 6- 13 octombrie. În cadrul Eurothalia, teatrul Odin Teatret din Danemerca va prezenta două spectacole Sare, în data de 11 octombrie, de la ora 21:00 și Ave Maria, în data de 13 octombrie, de la ora 19:00, ambele în regia lui Eugenio Barba.

Pe lângă aceste două spectacole, din programul TM2021 Xtensions vor mai face parte: o proiecție de film, Cucerirea diferenței, cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile, două demonstrații de lucru: Urme în zăpadă, susținută de actrița Roberta Carerri și Ecoul tăcerii, susținută de Julia Varley, un masterclass: Gândirea în acțiune, coordonat de Julia Varley și Eugenio Barba, special pentru actorii Teatrului German de Stat din Timișoara, Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”, Teatrului Național ”Mihai Eminescu” și Teatrului pentru Copii si Tineret ”Merlin” și o discuție cu Eugenio Barba și Julia Varley ”A crea comunități”, moderată de Simona Neumann și Chris Torch, din partea TM2021.

Sursa foto: Facebook/ Simultan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !