Programe de internship si experiente inedite pentru studentii din Timisoara

De M.S.
Programe de internship si experiente inedite pentru studentii din Timisoara
Studenţii de la toate universităţile din Timişoara pot avea parte de experienţe unice în viaţă. AIESEC Timişoara le oferă acestora posibilitatea de a participa la internship ca voluntari sau la stagii de practică plătite în toate cele 110 ţari unde AIESEC îşi desfăşoară activitatea.

În cazul programului de internship pentru voluntariat studenţii vor sta în străinătate între 6 şi 8 săptămâni. În această perioadă ei pot să predea o limbă străină pentru copiii cu dizabilităţi, dar pot face şi alt gen de activităţi educative cu copiii. În cazul stagiilor de practică plătite durata este între 3 luni şi un an. Aici există trei domenii: tehnic, management şi educaţional.

Cele două programe există în cadrul AIESEC de zeci de ani, însă odată cu trecerea timpului acestea s-au dezvoltat. În tot acest timp mai mulţi tineri din Timişoara au participat la schimburi de experienţă în străinătate. Unul dintre tinerii care a plecat într-un stagiu de practică plătit este Adrian Dobre. Timp de un an a stat în Belgia şi a lucrat la o companie în cadrul departamentului de comunicare digitală.

„Întreaga experienţă m-a ajutat să ştiu mai bine ceea ce vreau de la mine şi care ar fi următorii paşi pe plan profesional, dar şi personal”, ne-a spus Adrian Dobre. Un alt tânăr plecat în străinătate pentru a face voluntariat este Liviu Topliceanu. Acum este student în anul trei la Universitatea Politehnica din Timişoara, iar anul trecut a fost plecat pentru 2 luni în Indonezia unde a predat limba engleză copiilor de liceu. „Acolo totul era diferit: de la oameni, climă până la mâncare, peisaj totul… Experienţa m-a ajutat să înţeleg mai bine diversitatea şi să mă acomodez mai uşor în orice situaţie. Profesional m-a ajutat să-mi dezvolt mai bine cunoştinţele de limba engleză şi am acumulat experienţă în a preda. Am călătorit foarte mult”, ne-a spus Liviu.

Cei care vor să se înscrie la unul dintre cele două programe o pot face pe site-ul www.aiesectm.ro. Pentru aceasta ei trebuie să completetze un formulare şi să depună un CV. În urma documentelor depuse se va face o selecţie a celor care vor merge la stagii. „Ei pot aplica oricând. De obicei proiectele de voluntariat sunt mai multe vara. Programele au în primul rând scopul de a dezvolta abilităţile personale şi profesionale ale studenţilor într-un cadru internaţional”, ne-a spus Eli Danciu, vicepreşedinte pe internship internaţional în cadrul AIESEC Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor