Profesorii de la departamentele de romana din intreaga Europa se intalnesc la Timisoara

De Marcel Hoster
Profesorii de la departamentele de romana din intreaga Europa se intalnesc la Timisoara
© Foto: arhiva
50 de profesori de la departamentele de română ale mai multor universităţi din 12 ţări se reunesc la Timişoara, săptămâna viitoare, la cea de a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale a Româniştilor. Tema discutată va fi Studiile românești: strategii, interferențe, varietăți, acţiunea urmând să aibă loc la Universitatea de Vest.

Universitatea de Vest din Timișoara organizează, în perioada 21 – 23 septembrie, cea de-a doua ediție a conferinței internaționale a româniștilor. În acest an tema dezbaterii va fi „Studiile românești: strategii, interferențe, varietăți”. Conferința reunește multe nume importante ale studiilor românești în lume, peste de 50 de profesori și cercetători de la departamentele de română ale unor universități din Austria, Cehia, Croația, Italia, Republica Moldova, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, Ungaria și Ucraina. Evenimentul se adresează profesorilor de limbă, literatură, cultură și civilizație românească de la departamentele de specialitate ale instituțiilor de învățământ superior din afara granițelor României și își propune dezbaterea unor probleme ale românisticii actuale, care vor fi abordate din perspectivă academică, educațională și interdisciplinară.

În sesiunile plenare și în panelurile din cadrul manifestării vor fi abordate subiecte de literatură și lingvistică, teme de civilizație și cultură românească, precum și chestiuni referitoare la problemele învățării limbii române de către străini, respectiv la transmiterea informațiilor despre civilizația și cultura românească în cele mai diverse spații lingvistice și culturale.

Manifestarea este organizată de Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Studii Românești (din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie), în colaborare cu Universitatea din București, prin Centrul de Studii Românești (din cadrul Facultății de Litere) și este susținută de Consiliul Județean Timiș.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !