Profesor de la Universitatea de Vest Timisoara, secretar de stat in Ministerul Educatiei

De Adrian Panduru
2Comentarii
Profesor de la Universitatea de Vest Timisoara, secretar de stat in Ministerul Educatiei
Un profesor de la Universitatea de Vest Timișoara (UVT) a devenit secretar de stat în Ministerul Educației. Nicoleta – Claudia Moldovan, cadru didactic al UVT, a fost numită secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, prin decizia premierului Dacian Cioloș, la propunerea ministrului de resort, Mircea Dumitru.

Nicoleta – Claudia Moldovan va avea în portofoliu asigurarea și evaluarea calității atât în învățământul superior, cât și în cel preuniversitar. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial, Nicoleta Moldovan ocupând funcția cu data de 1 septembrie.

„Mărturisesc că acceptarea acestei onorante funcții, de secretar de stat în Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, este pentru mine o provocare și, în egală măsură, o mare responsabilitate. Am acceptat această propunere din dorința de a fructifica în cadrul ministerului, alături de alți profesioniști, experiența acumulată în domeniul asigurării și evaluării calității în învățământ. Consider că activitatea managerială desfășurată la nivel departamental în cadrul UVT, precum și cea realizată în calitate de expert evaluator ARACIS, mă aduc acum în postura de a contribui la dezvoltarea unei culturi instituționale a calității entităților furnizoare de educație, care să confere un grad de încredere ridicat procesului educațional, de natură să satisfacă standardele impuse de piața muncii”, a declarat prof. univ. dr. Nicoleta – Claudia Moldovan.

Nicoleta Moldovan este cel de-al doilea cadru didactic din UVT care ocupă o funcție de secretar de stat. Florin Aurel Moțiu, profesor universitar la UVT, Facultatea de Drept, ocupă, de asemenea, funcția de secretar de stat, în Ministerul Justiției.

„Mă bucur că Nicoleta Moldovan a fost numită secretar de stat. Sunt convins că este persoana potrivită în contextul în care obiectivele d-lui ministru sunt ample, iar orizontul de timp este extrem de scurt. Domeniile de care se va ocupa sunt de o importanță majoră. Poate influența pozitiv învățământul pe termen lung, cu măsuri care să corecteze nedreptăți acumulate în anii trecuți, dar și inițiative pliate pe necesitățile actuale. Am încredere în colega noastră și o pot asigura de întregul suport al universității”, a spus rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor