Produse care vor purta marca Made in Banat, in curand pe rafturile magazinelor

De M. Hoster
Reactualizat la:
2Comentarii
Produse care vor purta marca Made in Banat, in curand pe rafturile magazinelor
Firmele care vor dori să poarte marca Made in Banat au fost reunite în cadrul unei reţele transfrontaliere româno-sârbe. La Kikinda a fost făcut primul pas pentru ca această marcă să devină realitate, iar dacă totul merge perfect, în curând vom avea produse cu marca Banat imprimată pe ambalaj.

Camera de Comerţ şi Industrie Kikinda şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş au organizat o întâlnire pentru crearea unei reţele de cooperare economică transfrontalieră în care vor fi reunite firmele care vor dori să poarte pe produsele realizate sigla care confirmă că sunt realizate în Banat.

Reţeaua va fi constituită din firmele selectate pentru a purta marca Made in Banat, organizaţiile reprezentate de experţii tehnici, organizaţii neguvernamentale, institute de cercetare şi alte entităţi interesate să sprijine dezvoltarea competitivităţii economice şi să stimuleze colaborarea în regiunea transfrontalieră România-Serbia.

Deocamdată, totul se limitează la interes, firmele dornice să se alăture proiectului urmând să fie chemate pentru a intra în această reţea.

Firmele din Banatul sârbesc şi cel românesc, cele mai interesate de obţinerea mărcii „Made in Banat”, sunt cele din domeniile: industrie alimentară, pielărie, structuri metalice şi echipamente, confecţii-tricotaje şi artizanat, susţin iniţiatorii proiectului.

Proiectul “Made in Banat” a apărut din nevoia de a sprijini dezvoltarea unei economii competitive în regiunea transfrontalieră România-Serbia. Scopul principal propus în cadrul iniţiativei este stimularea competitivităţii economice a societăţilor comerciale din cele două părţi ale graniţei şi a colaborării dintre acestea. Ca un punct final al activităţilor propuse este şi introducerea acestei mărci, „Made in Banat”.

Proiectul a fost lansat la sfârşitul anului 2013 şi are o durată de implementare de 18 luni. Camera de Comerţ Timiş are la dispoziţie în total 429.000 de euro pentru a implementa această iniţiativă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor