Primul semestru din 2018 a fost unul de succes pentru activitatea CCIA Timis

De Marcel Hoster
Primul semestru din 2018 a fost unul de succes pentru activitatea CCIA Timis
© Tion: Primul semestru din 2018 a fost unul de succes pentru activitatea CCIA Timis
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a avut un prim semestru al acestui an plin de acțiuni și evenimente de succes. A organizat din nou numeroase cursuri de pregătire, seminarii, vizite în străinătate, întâlniri cu reprezentanții autorităților și expoziții.

CCIAT a derulat un amplu program de informare a firmelor cu privire la reglementări europene și naționale, în colaborare cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu, cabinete de avocatură, alte entități, fiind organizate 12 seminarii cu peste 1300 participanți. În ceea ce privește misiunile economice și parteneriatele de afaceri, respectiv întâlnirile B2B au avut loc 5 acțiuni, cu 80 firme participante. Pe lista târgurilor și expozițiilor au fost bifate 8 acțiuni, cu 700 expozanți, care s-au bucurat de prezența a peste 30.000 vizitatori. De asemenea, CCIAT promovează interesele economice ale comunității de afaceri locale în cadrul întâlnirilor cu oficiali ai Guvernului României, reprezentanți ai corpului diplomatic, camere de comerț din țară și străinătate, asociații de afaceri străine, alte entități.

La sediul Camerei au avut loc 9 vizite și acțiuni cu oficiali la nivel înalt, membrii ai corpului diplomatic de la București sau Timișoara, dar și înalți funcționari guvernamentali. Continuând întâlnirile organizate încă din 2016 cu angajatorii din Județul Timiș care se confruntă cu criza locală a forței de muncă, CCIA Timiș a organizat masa rotundă cu tema: „Soluții pentru rezolvarea în regim de urgență a crizei forței de muncă, împreună cu Parlamentarii de Timiș”.

Biroul Asistență Societăți Comerciale a reușit emiterea a 997 certificate de origine pentru export, și a oferit servici de intermediere pentru înființarea a 186 societăți comerciale sau efectuarea de mențiuni referitoare la activitatea acestora. Centrul Zonal de Standardizare este responsabil pentru vânzarea a 50 standarde, în timp ce Centrul Regional pentru Promovarea Protecției Proprietății Industriale a consiliat 35 persoane și firme consiliate.

Camera a lucrat și în domeniul activității de pregătire profesională. CCIAT organizează o gamă largă de cursuri de formare profesională, fiind susținute 29 cursuri, din care 24 cursuri acreditate ANC și 5 cursuri neacreditate. Au participat 372 cursanți, din care 146 persoane provenite din firme membre CCIAT au beneficiat de 10% reducere.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor