Primele 13 companii din Romania si Serbia au primit marca Made in Banat

De M. Hoster
Primele 13 companii din Romania si Serbia au primit marca Made in Banat
© TION - Primele 13 companii din Romania si Serbia au primit marca Made in Banat
Unul dintre cele mai interesante proiecte derulate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, „Made in Banat”, a ajuns la final. Prin introducerea acestei mărci s-a dorit promovarea competitivităţii economice în regiune, unul dintre punctele vizate fiind posibilitatea firmelor din România şi Serbia de a pune pe produsele proprii marca Made în Banat. Primele 13 firme au primit certificatele pentru marcă, joi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Camerei.


Iniţiativa a fost finanțată prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia. Ceremonia de închidere a inclus şi festivitatea de acordare a Diplomei de Excelență și a Trofeului „Made in Banat” semnatarilor Pactului de Cooperare Transfrontalieră, instituțiilor/organizațiilor care s-au implicat în implementarea și promovarea proiectului, firmelor care au participat activ la acțiunile proiectului, din România și din Serbia.

De asemenea, a avut loc ceremonia de decernare a mărcii „Made in Banat” primelor 13 firme din România și Serbia care au solicitat acest lucru şi s-au încadrat în cerinţele impuse. În cadrul ceremoniei a fost realizată şi o miniexpoziție cu produse ale firmelor beneficiare ale mărcii.

Produsele care primesc marca “Made in Banat” sunt dintre cele mai diverse, de la pietriş de balastieră, la biscuiţi cu măsline, tencuială decorativă, halate de baie, margarină sau boia de ardei.

Astfel, pentru Banatul românesc marca va fi acordată pentru: Agregat natural de balastieră, Biscuiți (crackers) cu măsline, Geam termoizolant / termopan, Suport reglabil pentru cilindrii hidraulici cu dublă acțiune, respectiv Halat de baie

Pe partea sârbească, din zona Pancevo se oferă această marcă pentru: Pastă pentru curățat de uz casnic, Tencuială decorativă şi Alcool etilic. Pentru zona Zrenjanin, produsele beneficiare sunt Margarină „Dobro jutro”, Ulei de floarea soarelui, Crap de Ečka. Ultima zonă, Kikinda va beneficia pentru Boia de ardei, Brânză de Mokrin.

Marca Made in Banat este înregistrată la oficiul de mărci atât în România cât şi în Serbia.

„Pentru noi, acest proiect a fost unul de suflet, foarte drag nouă și suntem convinși că firmele care vor promova marca «Made in Banat» vin cu produse de cea mai bună calitate”, a declarat Florica Chiriță, directorul general al Camerei de Comerț Timiș, la finalul proiectului.

La eveniment au participat reprezentanţi ai comunităţii de afaceri – potențiali cumpărători ai produselor regionale, oficiali ai administraţiei publice și mediului academic din România şi Serbia – semnatari ai Pactului de Cooperare Transfrontalieră, dar și firmele care vor primi marca „Made in Banat”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !