Primarul Timisoarei a inaugurat linia reabilitata de pe strada Stefan cel Mare, cu tramvaiul turistic

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
15Comentarii
Primarul Timisoarei a inaugurat linia reabilitata de pe strada Stefan cel Mare, cu tramvaiul turistic
© TION - Primarul Timisoarei a inaugurat linia reabilitata de pe strada Stefan cel Mare cu tramvaiul turistic
Primarul Nicolae Robu a făcut, vineri seara, o plimbare cu tramvaiul turistic prin Timişoara pentru a vedea care este starea liniilor de tramvai şi pentru a inaugura linia proaspăt reabilitată de pe strada Ştefan cel Mare.

Începând de luni, pe strada Ștefan cel Mare se va relua circulația tramvaielor. Această zonă a intrat în reabilitare în primăvara acestui an, circulaţia auto şi a tramvaielor fiind restricţionată pe perioada derulării lucrărilor.

Reabilitarea, care vizează tronsonul de la strada Ştefan Octavian Iosif la strada 1 Decembrie, reabilitarea liniei de tramvai şi modificarea tramei stradale, costă peste 24 de milioane de lei, lucrările fiind realizate printr-un proiect pe fonduri europene. De asemenea, în cadrul acestor lucrări, rețelele de utilități au fost mutate sub trotuare.

„Suntem în faţa unei lucrări foarte complexe, executate din fonduri europene, lucrare prin care întreaga tramă stradală a fost modernizată. Asta înseamnă că toate reţelele de utilităţi au fost schimbate, s-au dus o parte din utilităţi sub trotuare şi a rămas sub carosabil numai ceea ce trebuie să fie în mod obligatoriu. Linia de tramvai a fost schimbată complet, iar la final vor fi carosabile moderne pe ambele părţi, trotuare, spaţii verzi, pistă de biciclete. La ora actuală, avem finalizată partea din dreapta pe sensul de mers dinspre Piaţa Traian spre AEM. Este finalizată, iată, lucrarea la linia de tramvai şi în seara aceasta o inaugurăm (n.r. – vineri seara), facem prima trecere peste ea şi de luni se va circula în mod normal. Pe partea cealaltă, de la AEM spre Piaţa Traian, partea grea a lucrării a fost făcută. Ar mai fi de lucru câteva săptămâni. E o firmă serioasă cea care lucrează aici, iar dacă vremea va ţine cu noi e posibil ca până la Crăciun să se finalizeze lucrările, mai puţin mici ajustări. Dacă vremea nu va fi favorabilă, lucrarea va fi gata la primăvară”, a spus primarul Nicolae Robu.

Astfel, de luni, linia tramvaiului 4 va avea traseul din Torontal prin Piaţa 700, Piaţa Traian, Banatul, AEM şi retur. Porţiunea de traseul şi staţiile dintre Piaţa 700, Catedrală, Piaţa Bălcescu şi Banatul se desfiinţează. Şi linia tramvaiului 6 va avea un traseu modificat începând de luni. Acesta va circula din Torontal pe la Catedrala Mitropolitană, Piaţa Bălcescu, Banatul, strada Ştefan cel Mare, Piaţa Traian, Piaţa Badea Cârţan, Gara de Est, UMT, Prinţul Turcesc, Piaţa Traian, Prefectură, Piaţa 700, Torontal. Se înfiinţează staţia Piaţa Traian în sensul spre Gara de Est pe strada Ştefan cel Mare la intersecție cu strada Ion Mihalache înainte de macaz. Toate celelalte linii de tramvai îşi păstrează traseele.

Autobuzul 21 nu va mai circula prin Piaţa Traian şi pe strada Ştefan cel Mare şi îşi reia traseul prin Prinţul Turcesc, Baba Dochia, strada Şt. O. Iosif, Banatul şi retur. Staţia din Piaţa Traian se va desfiinţa, iar porţiunea de traseul din cartierul Plopi până la Prinţul Turcesc va rămâne neschimbată. Se vor reînfiinţa staţiile Baba Dochia, Iepurelui şi Fabrica de Bere.

Articole pe aceeași temă:

Se reia circulatia tramvaielor pe strada Stefan cel Mare15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor