Primarul Mosnitei – dezamagit de Robu: linia de tramvai spre Mosnita nu este prioritara pentru Primaria Timisoara

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
18Comentarii
Primarul Mosnitei – dezamagit de Robu: linia de tramvai spre Mosnita nu este prioritara pentru Primaria Timisoara
Mulţi visează la o linie de tramvai care să lege Moşniţa Nouă de Timişoara. Chiar şi primarul localităţii Moşniţa Nouă, Ioan Sorincău, a sperat că proiectul se va realiza. Dar…

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că proiectul construirii unei linii de tramvai până la Moşniţa nu este unul prioritar pentru Primăria Timişoara. Proiectul trebuie să fie pus în practică de cele două administraţii locale, dar Primăria Moşniţa Nouă nu poate duce singură în spate acest proiect important. Nicolae Robu spune că nu există finanţare pentru linia de tramvai spre Moşniţa. Investiția e de 60 de milioane de euro – linie de tramvai până în comună, tramvaie noi și depou.

„Am primit cu gust amar ştirea că introducerea tramvaiului la Moşniţa Nouă nu este un proiect prioritar pentru domnul primar Nicolae Robu. Ca să îl parafrazez, zic că nu îl critic, dânsul ştie ce priorităţi are, ce posibilităţi are. Totuşi, dezamăgirea nu pot să nu mi-o exprim. Dezamăgirea că încă din 19 noiembrie 2013 m-am adresat în scris domnului primar, solicitându-i precizări legate de proiectul Primăriei Timişoara, de valoarea proiectului şi de finanţarea acestuia, de contribuţia comunei, deoarece bugetul nostru este unul modest faţă de al Timişoarei. Abia în 21 ianuarie a.c. am primit răspunsul destul de vag şi evaziv. Este bizar că la finele anului mi s-a trimis la Moşniţa Nouă o documentaţie pentru a acorda avizul primarului comunei pentru un proiect care, iată, nu e o prioritate pentru municipiu”, a spus primarul comunei Moşniţa Nouă, Ioan Sorincău.

Robu spune că, deocamdată, în loc de tramvai, spre Moşniţa se va introduce un autobuz, cel puţin într-o primă fază.

„Pot să-l înţeleg pe domnul primar Sorincău, dar sper ca şi el să mă înţeleagă pe mine. Acest proiect de extindere a liniei de tramvai din Calea Buziaşului, de la ieşirea din Timişoara până în Moşniţa Nouă, nu poate fi unul prioritar pentru Timişoara la ora actuală, pentru că el ar presupune un efort financiar foarte mare pentru bugetul Timişoarei, pentru achiziţia de tramvaie, care nu este finanţabilă din fonduri europene 2007-2013. Când s-a scris proiectul, în timpul pecedentei administraţii, s-a crezut că pot fi cumpărate tramvaie din fonduri europene şi s-a angajat prin proiect achiziţia unui număr important de astfel de mijloace de transport în comun, care costă foarte mult. Putem însă rezolva problema unei mai bune conectivităţi a comunei Moşniţa Nouă cu municipiul Timişoara şi altfel, mai ieftin. Am avut deja o discuţie cu domnul preşedinte al consiliului judeţean, Titu Bojin, privind lărgirea la patru benzi a drumului respectiv, printr-un proiect al CJ Timiş, urmând ca după ce această lărgire se va face, RATT să aibă în vedere extinderea unei linii de autobuz, ori crearea unei linii de autobuz pentru Moşniţa Nouă”, a declarat Robu.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor