Primarul liberal din Dudestii Noi: Timisul are nevoie de un proiect de judet. Deriva nu mai poate continua

De Adrian Panduru
2Comentarii
Primarul liberal din Dudestii Noi: Timisul are nevoie de un proiect de judet. Deriva nu mai poate continua
© Primarul liberal din Dudestii Noi: Timisul are nevoie de un proiect de judet. Deriva nu mai poate continua (foto: arhiva)
Alin Nica, primarul liberal din Dudeştii Noi, spune că Timişul are nevoie de un proiect de judeţ. Motivul? Deriva în care spune liberalul că se găseşte cel mai vestic judeţ al ţării.

Tânărul primar din localitatea de lângă Timişoara spune că Timişul are nevoie de o strategie clară de dezvoltare, astfel încât să-şi pună în valoare potenţialul de care dispune.

„Cred că Timişul are nevoie de un proiect de judeţ. Această derivă în care se găseşte judeţul nostru nu mai poate să continue. Timişul este unul dintre cele mai competitive judeţe din ţară, în top 3, suntem unul dintre cele două mari oraşe direct conectate la infrastructura rutieră occidentală, după Arad”, spune Alin Nica.

Potrivit tânărului liberal, Timişul se poate dezvolta pe mai multe direcții, direcţii strategice care trebuie puse în valoare.

„Timişoara este în top 10 mondial în ceea ce priveşte viteza la internet. Acest avantaj nu poate să treacă neobservat. Avem o industrie IT în judeţul Timiş care a beneficiat de facilităţile fiscale, dar care s-a plafonat la un anumit nivel. Este nevoie de un nou boost, încurajarea start-up – urilor. Ar trebui să mergem şi pe direcţia de software şi sprijinirea acestor start-up-uri ar atrage foarte mulţi tineri. Economia viitorului este cea digitală. Ca strategie de judeţ vrem să vedem care sunt aspectele ce pot fi folosite din punct de vedere strategic. O altă direcţie strategică este cultura – orice mare oraş şi regiune trebuie să se bazeze şi să-şi pună în valoare aspectele culturale, istorice. Avem Timişoara, avem în judeţ o grămadă de monumente istorice, situri arheologice, situri protejate care nu sunt valorificate. Zona montană a Timişului este subdezvoltată. Legând această direcţie strategică de turism eu zic că putem şi trebuie să oferim şansa judeţului de a-şi atrage dezvoltarea durabilă şi din alte direcţii decât economia bazată pe agricultură”, spune Alin Nica.

O altă direcţie care nu trebuie lăsată de izbelişte este totuşi şi folosirea la maxim a potenţialului agricol.

„Avem cel mai fertil pământ din ţară, la Lenauheim este cel mai bun teren, chiar din Europa. Dacă folosim aceste elemente de unicitate putem să fim performanţi”, spune Alin Nica.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor