Primaria Timisoara vrea sa dea 85 de milioane de euro pentru iluminatul public in urmatorii 10 ani!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
14Comentarii
Primaria Timisoara vrea sa dea 85 de milioane de euro pentru iluminatul public in urmatorii 10 ani!
© TION - Primaria Timisoara vrea sa dea 85 de milioane de euro pentru iluminatul public in urmatorii 10 ani!
La Timişoara se pregăteşte concesionarea serviciului de iluminat public pe 10 ani. Aleşii vor avea pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de consiliu un proiect de hotărâre în acest sens, pentru că urmează să expire contractele cu actualii operatori. Valoarea noilor contracte este estimată la nu mai puţin de 85 de milioane de euro, potrivit studiului de fezabilitate! Asta înseamnă 8,5 milioane de euro pe an.


Serviciul de iluminat public din Timişoara a fost concesionat în 2005, prin licitaţie publică deschisă, către doi operatori: AEM – pentru zona de sud a oraşului faţă de canalul Bega şi Elba – pentru partea de nord a urbei.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că aceste contracte urmează să expire, aşa că aleşilor li se propune, printr-un nou proiect de hotărâre, să aprobe un studiu de fezabilitate privind concesionarea serviciului de iluminat public din municipiu.

A fost organizată o selecţie de oferte pentru întocmirea studiului, care a fost realizat de către Luxten Lighting Company.

Direcţia Tehnică, prin Compartimentul Iluminat Public, are cuprins în programul de investiţii pe anul 2015 obiectivul “Studiu de oportunitate, de fundamentare, a delegării gestiunii prin concesionare a serviciului de iluminat public, studiu de fezabilitate şi caiet de sarcini privind concesionarea serviciului de iluminat public , contract nr. 339/30.12.2014”. Contractele actuale de concesiune a serviciului de iluminat public din municipiul Timişoara încheiate cu operatori privați expiră în scurt timp. Ca urmare, este necesară organizarea unei proceduri de atribuire a noilor contracte”, spun reprezentanţii municipalităţii.

Proiectul de hotărâre urmează să intre în atenţia consilierilor locali. La cât sunt estimate noile contracte? Aproximativ 85 de milioane de euro pe 10 ani! Doar pentru iluminatul festiv de sărbători ar urma să se aloce peste 1,2 milioane de euro.

Valoarea totală a investiţiei (TVA inclus) = 377.617,05 mii lei (83.914,90 mii euro, curs: 4,5 lei/euro) din care C+M = 316.409,41 mii lei (TVA inclus) (70.313,20 mii euro, curs: 4,5 lei/euro). Valoarea totala pentru întreţinere-menţinere (TVA inclus) = 13.989,68 mii lei (3.108,68 mii euro, curs: 4,5 lei/euro). Valoarea totală pentru iluminat festiv (TVA inclus) = 5.580,00 mii lei (1.240,00 mii euro, curs: 4,5 lei/euro)”, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Găsiţi anexată lista investiţiilor prevăzute a se realiza la capitolul iluminat public în următorii 10 ani.

Consilierii locali vor avea ultimul cuvânt de spus cu privire la delegarea gestiunii serviciului de iluminat public.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor