Primaria Timisoara, suspectata ca masluieste indicatorii de poluare

De B.A.M.
Reactualizat la:
4Comentarii
Primaria Timisoara protejeaza statiile de monitorizare a aerului de... insolatie
Primaria Timisoara protejeaza statiile de monitorizare a aerului de... insolatie
Primăria Timişoara a plantat o perdea de copaci în jurul unei staţii de monitorizare a calităţii aerului din Calea Şagului. Autorităţile de mediu afirmă că, din cauza arborilor, datele obţinute de acestă staţie ar putea fi afectate. Oficialii municipalităţii susţin că nu au dorit să fenteze valorile înregistrate de această staţie, care sunt transmise Comisiei Europene, ci au dorit de apere staţia de… “insolaţie”.

Comisia Europeană ameninţă România cu amenzi de sute de mii de euro pe zi din cauza încălcării normelor de poluare asumate de ţara noastră prin Tratatul de aderare şi solicită reducerea acestor valori în perioada imediat următoare.

Unul din cele mai prăfuite oraşe din România este şi Timişoara, unde au fost amplasate mai multe staţii de monitorizare a calităţii aerului.

Una dintre aceste staţii este situată în Calea Şagului. Recent, Primaria Timisoara a plantat o perdea de copaci în jurul acesteia. Directorul Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara, Vasile Ciupa, susţine că municipalitatea a luat această decizie pentru a proteja staţia de “insolaţie”.

„Am plantat acei copaci ca să nu fie staţia afectată de insolaţie. Pentru că e posibil ca soarele puternic din vara aceasta să afecteze măsurătorile. Acei copaci respectă condiţiile tehnice cerute”, a afirmat Ciupa.

El a precizat că municipalitatea nu a putut face acelaşi lucru în jurul staţiei de monitorizare din Calea Aradului, deoarece în jurul acesteia este “doar beton”, deşi, în realitate, staţia se află pe spaţiu verde şi este “apărată” de doi copaci.

„În Calea Aradului nu poate fi făcut acelaşi lucru pentru că staţia e chiar lângă drum, iar acolo e doar beton, din păcate”, a mai spus directorul de Mediu de la Primaria Timisoara.

Reprezentanţii Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Timişoara afirmă însă că valorile înregistrate de staţia de monitorizare din Calea Şagului ar putea fi afectate de perdeaua de copaci.

„Aceste staţii de monitorizare trebuie să aibă o zonă de siguranţă. Noi am solicitat lămuriri din partea colegilor de la Primaria Timisoara asupra acestei investiţii, dar am transmis o adresă şi Ministerului Mediului prin care am cerut să ni se răspundă dacă această perdea de copaci nu încalcă condiţiile tehnice de funcţionare a staţiei respective. Avem suspiciunea că particulele de praf din imediata apropiere a staţiei de monitorizare ar putea fi absorbite de acei copaci, iar valorile din restul oraşului să rămână ridicate”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ARPM, Carmen Bercea.

Primaria Timisoara declara razboi prafului de pe strazi

Poluarea din Timisoara duce la amenzi din partea Comisiei Europene

Primaria Timisoara vrea sa amendeze soferii care intra cu masinile murdare in oras4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor