Primaria Timisoara se pune pe facut bani din vanzari si inchirieri de spatii

De A.S.
Reactualizat la:
6Comentarii
Primaria Timisoara se pune pe facut bani din vanzari si inchirieri de spatii
© TION - Traian Stoia
Viceprimarul Traian Stoia anunţă că de-acum înainte Primăria Timişoara va organiza lunar licitaţii pentru închirierea de spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă (SAD-uri) şi pentru vânzarea de spaţii. Până se vor termina sau vor fi ocupate toate spaţiile disponibile, bineînţeles. Câteva au fost scoase recent la licitaţie. Pentru un spaţiu de 93 mp de pe bulevardul Revoluţiei, de exemplu, se va plăti o chirie de 12.000 de euro pe lună, în timp ce pentru unul de 105 mp de pe Alba Iulia se va plăti 1.740 de euro, din spusele lui Stoia.

Viceprimarul Traian Stoia este cel care răspunde de patrimoniu în Primăria Timişoara şi spune că patrimoniul trebuie valorificat.

„Săptămâna trecută am avut două licitații, una pentru închiriere de spații și alta pentru vânzare, aprobate de consiliul local. De acum înainte, în fiecare luna se vor ține astfel de licitații pentru a caută să punem în valoare patrimoniul orașului”, a explicat edilul.

Multe spaţii cu altă destinaţie s-au eliberat după ce administraţia oraşului a decis să majoreze tarifele de închiriere în primăvara anului trecut.

Astfel, pentru închiriere, au fost scoase la licitaţie recent trei spaţii: unul pe bulevardul Revoluţiei, situat în zona de vizavi de Hotel Continental, unul chiar în buricul târgului, pe strada Alba Iulia, şi unul pe strada General I. Dragalina, zona Gării de Nord.

„Am avut trei spații, dintre care unul la Tarom, 93 de metri pătraţi. S-a adjudecat cu 131 de euro/ mp/ lună. Tarom a renunțat la o parte din spațiu, pentru că i s-a părut chiria foarte mare. Acest spațiu a mai fost revendicat de două-trei persoane care considerau că au dreptul să-l primească fără licitație, eu n-am fost de acord și a fost scos la licitație. Tarom plătea undeva la 20 de lei/ mp/ lună înainte de măriri (…) Streliţia l-a adjudecat, are de plată peste 12.000 de euro pe lună. Pe Alba Iulia nr. 2, 105,5 metri pătraţi, a câştigat SC Sodranst, la 16,5 euro/ mp/ lună și pe General Dragalina nr. 42, 93,15 metri pătraţi, Contraş Gheorghe, la 10 euro/ mp/ lună. S-a pornit, la Streliţia, de la 20 de euro, pe Alba Iulia de la 15 euro și pe Dragalina de la 10 și s-a luat cu 10. S-au închiriat în total 291 de metri pătraţi, cele trei spaţii, contra sumei de 14.809,31 euro pe lună”, a declarat Stoia.

Pentru vânzare, au fost scoase la licitaţie cinci spaţii, iar municipalitatea a făcut aproape 1.000.000 de lei cu TVA, deci peste 200.000 de euro.

„Pe bulevardul Regele Carol nr. 19 s-au vândut două SAD-uri, alte două au fost la numărul 21, iar pe Iuliu Maniu nr. 4 un spațiu. S-a obținut 778.805,79 lei fără TVA pe cinci spații. Banii vin la primărie și se hotărăște destinația banilor”, a afirmat viceprimarul. Cât despre modul în care se scot la licitaţie aceste spaţii, edilul susţine că se face publicitate, iar cei interesaţi pot vedea anunţurile în mass-media şi pe site-ul primăriei.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor