Primaria Timisoara cumpara roabe, greble si alte unelte de 15.000 de euro pentru detinuti

De A.S.
Reactualizat la:
7Comentarii
Primaria Timisoara cumpara roabe, greble si alte unelte de 15.000 de euro pentru detinuti
© TION: Primaria Timisoara cumpara roabe, greble si alte unelte de 15.000 de euro pentru detinuti
Lungi discuţii, în plenul Consiliului Local Timişoara de luni, după ce Direcţia de Mediu a primăriei a propus, la rectificarea de buget, alocarea sumei de 70.000 de lei pentru cumpărarea de unelte. Vorbim despre roabe, greble, hârleţe, târnăcoape şi alte unelte de peste 15.000 de euro care ar urma să fie folosite de deţinuţii de la Penitenciarul Timişoara, care efectuează diverse lucrări prin oraş pentru primărie.

Consilierul local Romaniţa Jumanca a reclamat faptul că suma solicitată la rectificare de către cei de la Mediu, de 70.000 de lei, este prea mare pentru cumpărarea unor unelte. Mai ales că sculele respective ar urma să fie folosite de deţinuţii de la Penitenciarul Timişoara.

Reprezentanţii Direcţiei de Mediu au explicat că sunt unelte, inclusiv roabe, care vor fi folosite de deţinuţii care prestează diverse activităţi în oraş în baza contractului încheiat de primărie cu penitenciarul și că ar fi bine să se cumpere scule de calitate.

Primarul Nicolae Robu a explicat şi el că puşcăriaşii fac o treabă bună, mai ales că lucrează pe bani puţini.

„Prezenţa penitenciarului în Timişoara este extrem de benefică pentru oraşul nostru. Avem o forţă de muncă disciplinată, eficientă, pe care n-am putea-o găsi la alţi furnizori. Sunt o mulţime de intervenţii pe care le-am făcut în oraş cu ajutorul celor de la penitenciar (…) Nu este o sumă exorbitantă. Se vine uneori și cu 100 – 200 de lucrători… Dacă e nevoie de unelte în valoare de 70.000 de lei pentru a putea folosi această forţă de muncă foarte convenabilă, atunci să lăsăm suma”, a făcut apel la aleşi Robu.

Jumanca a propus înjumătăţirea sumei, astfel încât să se ajungă de la 70.000 de lei la 35.000 de lei.

Consilierii au întrebat la cine rămân sculele și dacă vor fi folosite exclusiv pentru lucrările primăriei. Reprezentanţii municipalităţii au explicat că ar urma să rămănă în inventarul Primăriei Timişoara.

În cele din urmă a rămas suma propusă iniţial, de 70.000 de lei, consilierul Adrian Orza venind cu ideea ca uneltele care vor fi achiziţionate să fie predate societăţii Horticultura, care să răspundă de ele.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor