Primaria Timisoara a inaugurat o ruta rapida pentru soferi, cu semafoare noi si drum decopertat

De A. Strugariu
Reactualizat la:
38Comentarii
Primaria Timisoara a inaugurat o ruta rapida pentru soferi, cu semafoare noi si drum decopertat
Reprezentanţii Primăriei Timişoara le recomandă şoferilor folosirea unei noi rute pentru a evita blocajele în trafic în Piaţa Mărăşti şi la Punctele Cardinale, dacă vor să ajungă din centrul oraşului, din zona Pieţei 700, până spre UMT sau spre Calea Lugojului. Este vorba despre un traseu pe străzile Pictor Ion Zaicu şi Aristide Demetriade. Deocamdată, indicatoarele spre noua „rută rapidă” lipsesc cu desăvârşire, mai trebuie lucrat la sincronizarea noilor semafoare montate cu această ocazie şi mai sunt amenajări de făcut pe traseu.

Oficialii municipalităţii au ţinut să inaugureze, luni, noua „rută rapidă”, după cum au numit-o, de pe străzile Pictor Ion Zaicu şi Aristide Demetriade, chiar dacă mai sunt lucrări de efectuat pe traseu. Autorităţile locale cred că folosirea acestei rute va duce la degrevarea circulaţiei în alte puncte aglomerate ale oraşului.

„V-am invitat astăzi la inaugurarea unei rute rapide de legătură a zonei Alcatel cu ieşirea spre Lugoj, prin străzile Pictor Zaicu şi Demetriade. Această rută va descărca substanţial intersecţiile Mărăşti şi Punctele Cardinale, precum şi bulevardele Take Ionescu şi Simion Bărnuţiu. De asemenea, parte din această rută va putea fi folosită şi pentru racordarea Căii Aradului cu zona centrală, cu strada Sfântul Ioan, cu evitarea intersecţiei supraaglomerate Piaţa Mărăşti. Eu am folosit astăzi această rută, lumea încă nu o ştie. De pe strada Sfântul Ioan, la semafoarele de pe Gheorghe Lazăr am făcut stânga spre Alcatel, iar apoi dreapta spre Pictor Zaicu”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Chiar dacă în ultimele două luni s-au făcut amenajări pe traseu, o bună porţiune de drum este încă decopertată, pe alt tronson pe Demetriade mai trebuie turnat încă un strat de asfalt, din spusele primarului, şi mai sunt lucrări de efectuat.

Cu această ocazie au fost montate şi noi semafoare, de exemplu la intersecţiile cu strada Popa Şapcă şi pe Calea Aradului, la viaduct. Reprezentanţii municipalităţii spun însă că mai trebuie lucrat la optimizarea timpilor de aşteptare, având în vedere că luni, când a testat noua rută primarul, Robu a stat în trafic, pe Demetriade… până a trecut de trei ori culoarea verde la semaforul de la intersecţia cu bulevardul Popa Şapcă. Ulterior, le-a cerut celor de la Direcţia Tehnică să reanalizeze situaţia, dar astfel încât să nu se creeze totuşi blocaje pe axa nord-sud, pe Calea Aradului şi pe Popa Şapcă.

Totodată, edilul-şef a anunţat că pe noua rută, pe străzile Pictor Ion Zaicu şi Aristide Demetriade, şoferii ar putea circula cu 70 km/h, Comisia de circulație urmând să se pronunţe dacă este oportun sau nu acest lucru în această săptămână.

„Vrem ca pe această nouă rută, Pictor Zaicu – Demetriade, de pe Gheorghe Lazăr, din zona Alcatel, şi până dincolo de UMT şi apoi spre Pădurea Verde să se poată circula cu 70 de kilometri pe oră. Comisia de circulaţie are în analiză această idee. Dacă va considera că este oportun se va institui această limită de viteză. Sunt foarte puţine interesecţii pe această rută”, a mai declarat Robu.

Valoarea totală a lucrărilor efectuate pe străzile Pictor Ion Zaicu şi Aristide Demetriade se ridică la 705.000 lei, fiind efectuate de către firma RSG, potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara.38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor