Primar dintr-o localitate de langa Timisoara: Majorarea unor salarii creeaza nemultumiri intre angajati

De Adrian Panduru
8Comentarii
Primar dintr-o localitate de langa Timisoara: Majorarea unor salarii creeaza nemultumiri intre angajati
Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi, spune că în ultimul timp s-au dat multe legi și ordonanțe care au majorat salariile unor funcționari, creând discrepanțe care provoacă nemulțumiri printre angajați. Primarul liberal solicită să se treacă de urgență la elaborarea salarizării unitare, în urma unei discuții și consultări cu cei implicați.

„Suntem în plină recalculare a salariilor personalului, datorită modificărilor legislative. S-au dat mai multe legi și ordonanțe care au majorat salariile pentru mai multe categorii de personal, creând discrepanțe mai mult decât sesizabile, care provoacă nemulțumiri între angajați”, spune Alin Nica, primarul din localitatea de lângă Timișoara.

Alin Nica a dat și exemple. Un inspector principal dintr-o primărie cu un spor de vechime de 10 la sută (între 5 și 10 ani vchime) a primit, în luna ianuarie un salariu de 1506 lei, pe când un asistent personal, cu studii gimanziale, a primit 1632 de lei.

„Nu pun în discuție responsabilitatea pe care o are un inspector față de un asistent personal cu studii gimnaziale, care într-adevăr îngrijește o persoană cu dizabilități. Nu se încurajează cariere în cadrul adminisrației publce locale, dacă știi că un angajat cu o pregătire și răspundere mai mică ca tine primește mai mult. În primării există discuții între angajați, care au primit mai mult, care nu au primit. Solicităm să se ia de urgență măsuri pentru eliminarea acestei inechități”, a spus Alin Nica.

Asistentul social cu vechime în muncă de 15 ani primește aproximativ 1300 de lei, pe când un secretar de comună are un salariu de 2301 lei.

Tânărul primar crede că modul sănătos de a gestiona lucrurile în problema resurselor umane este de a stabili o ierarhie și în funcție de acea ierarhie să existe responsabilitate și salarizare corespunzătoare.

„Să existe posibilitatea ca un funcționar care alege o astfel de carieră să știe că dacă muncește, își face treaba, poate să promoveze și să beneficieze inclusiv financiar de pe urma muncii sale”, spune primarul din Dudeștii Noi.

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor