Prima proba scrisa la Bacalaureat. Peste 5.000 de liceeni din Timis sustin proba la Limba Romana

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Prima proba scrisa la Bacalaureat. Peste 5.000 de liceeni din Timis sustin proba la Limba Romana
© TION: Prima proba scrisa la Bacalaureat. Peste 5.000 de liceeni din Timis sustin proba la Limba Romana
Încep probele scrise la Bacalaureat. Luni, 29 iunie, peste 5.000 de liceeni din Timiş susțin proba scrisă la Limba Română. La această probă vor fi subiecte diferite la profilul real, faţă de cel uman.

Testul la Limba şi Literatura Română este susţinut de cei 5197 de candidaţi înscrişi în judeţul Timiş la Bacalaureat, cu subiecte diferite la profilul uman faţă de cel real. Lucrările vor fi corectate, pentru prima dată, în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul. Liceenii au trei ore în care să rezolve subiectele, începând cu ora 9.00. Astfel, absolvenţii filierei teoretice – profilul umanist şi cei ai filierei vocaţionale – profilul pedagogic vor avea aceleaşi subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice – profil real şi ai filierei tehnologice vor primi alte subiecte.

Testele scrise vor continua marţi, 30 iunie, cu Limba şi Literatura Maternă (maghiară, germană, slovacă, ucraineană, sârbă sau croată), miercuri, 1 iulie, cu proba obligatorie a profilului, respectiv Matematică pentru absolvenţii profilului real şi Istorie pentru cei de la profilul umanist, şi vineri, 3 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării, respectiv Biologie, Geografie, Fizică, Chimie, Logică, Informatică, Sociologie, Psihologie, Economie sau Filosofie.

UPDATE. Primul elev care a ieşit din examen de la centrul de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara, profil real: „A fost foarte uşor”.

A ieşit primul elev de la proba la Limba Română la Bacalaureat de la centrul de examen de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara. Liceanul a spus că subiectele au fost foarte ușoare pentru cei de la profilul real.

“A fost foarte ușor. La subiectul al doilea a trebuit să argumentăm un text, să explicăm de ce este important sportul pentru noi, iar la subiectul al treilea a trebuit să analizăm un personaj dintr-o operă scrisă de Ion Creangă sau George Călinescu. Cred că iau un șapte sau opt”, a povestit liceanul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !