Prima masura pe care o va lua Nicolae Robu in Primaria Timisoara, dupa ce a fost reales primar

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
45Comentarii
Prima masura pe care o va lua Nicolae Robu in Primaria Timisoara, dupa ce a fost reales primar
© TION: Prima masura pe care o va lua Nicolae Robu in Primaria Timisoara, dupa ce a fost reales primar
A obținut 41.531 din voturile timișorenilor (n.r. 52,9%), însă prezența la vot în Timișoara a fost foarte scăzută la alegerile locale din 2016. Doar 28,34% dintre alegători s-au prezentat la secțiile de vot. Cu toate astea, primarul Nicolae Robu susține că cei ce l-au votat au făcut-o apreciind realizările din primul mandat.

Ce va face edilul-șef în următorii patru ani? Va continua proiectele începute deja și va atrage toate fondurile europene posibile, ne-a declarat Robu. Prima măsură pe care o va lua primarul Timișoarei va fi organizarea unui protest, în stradă, pentru centură, pentru a atrage atenția guvernului, care, susține el, ignoră în continuare nevoile Timișoarei.

„Vreau să mulțumesc timișorenilor care m-au votat, care au făcut asta în mod cert apreciind realizările mele din cei patru ani ai mandatului care se încheie. Dau toate asigurările tuturor timișorenilor că, în cei patru ani care urmează, Timișoara va continua să se schimbe radical în bine, pe coordonate similare celor din cei patru ani anterior. Avem un portofoliu de peste 300 de proiecte, dar nu se pune problema obținerii de finanțare pentru toate, însă ele au fost generate în cadrul unei viziuni asupra dezvoltării orașului, viziune cu bătaie mai lungă decât un mandat. Vom absorbi fără îndoială maximum de fonduri europene, care vor fi accesabile pentru noi și vom folosi rațional și în continuare și cinstit veniturile proprii în interesul numai și numai al Timișoarei și al timișorenilor”, a declarat Robu pentru tion.ro.

Edilul susține că va pune presiune pe Guvernul României și că va organiza mult-discutatul miting pentru centură, despre care s-a vorbit în nenumărate rânduri.

„Vom pune presiune și pe guvernul, respectiv guvernele României, să-și facă datoria față de Timișoara și anunț de pe acum că, trecând alegerile și nemaiexistând posibilitatea speculațiilor că am urmări scopuri electorale, vom organiza în curând acel mare miting pentru centura Timișoarei. O să analizez să văd, în câteva săptămâni îl facem. De ce fac asta? Nu pentru că aș fi adeptul rezolvării problemelor prin presiuni din stradă, ci pentru că, din păcate, și actualul guvern procedează ca și precedentele vizavi de Timișoara, ignorând nevoile stringente ale orașului, nerezolvabile în plan local. L-am susțin pe Cioloș și încă îl susțin, dar încep să am îndoieli”, a mai spus Robu pentru tion.ro.

Pentru următorii patru ani, primarul Timișoarei susține că are 40 de proiecte prioritare și alte 15 proiecte… mai mici, care vor schimba „în continuare în bine Timișoara”.

„Vom continua proiectele prioritare, cele din platforma de candidatură, cele 40 de proiecte mari și cele 15 proiecte de anvergură mai mică, dar importante pentru viața de zi cu zi”, a mai declarat Nicolae Robu pentru tion.ro.

Care sunt acestea? Unele dintre ele le-au mai fost promise timișorenilor acum patru ani. Le enumerăm pe toate: lărgirea Pasajului Jiul, lărgirea Pasajului Popa Șapcă, construirea Pasajului Solventul, construirea unui pasaj pe sub calea ferată în zona est – str. Behela, construirea unui pod nou peste Bega în dreptul străzii Jiul, construirea unui nou pod peste Bega în zona est – subzona Rudolf Walter, construirea unui nou pod peste Bega în centrul orașului – Dimitrie Gusti-Mircești, construirea unui nou pod peste Bega în zona Solventul, amenajarea pasajului auto pentru mașini mici prin fața Operei, reabilitarea podurilor Ștefan cel Mare, Eroilor, Mihai Viteazul, Muncii, construirea unui nou campus școlar pentru Liceul Lenau, construirea unei noi clădiri în campusul școlar al Școlii Generale 30 din Soarelui, construirea unei noi clădiri în campusul școlar al Liceului Moisil, achiziția campusului școlar de la Colegiul Bănățean, reabilitarea clădirii Liceului Ungureanu, construirea unei săli de sport la Școala Generală 25, construirea unei săli de sport la Școala Generală 30, construirea unei noi clădiri pentru Spitalul Municipal, achiziția unei noi clădiri pentru clinicile de Oncologie, Hematologie, Chirurgie Oncologică, Radioterapie și Chimioterapie ale Spitalului Municipal, amenajarea Centrului Multicultural Mărășești, construirea a patru bazine de înot semiolimpice în cartiere, amenajarea unui complex sportiv și de agrement în Calea Buziașului, amenajarea unui complex de agrement în Calea Lipovei, reabilitarea Parcului Central, reabilitarea Parcului Alpinet, construirea a 50 de case pentru tineri – cu ANL, punerea la dispoziție gratuită a 100 de parcele pentru tineri, construirea a patru blocuri pentru tineri, medici și profesori – cu ANL, punerea în valoare a Pădurii Bistra, achiziția a 20 de tramvaie noi și reabilitarea a încă 16 tramvaie, cum sunt cele două numite Armonia, achiziția a 20 de minibuze noi, regândirea întregului sistem de transport în comun, anveloparea blocurilor pe fonduri europene, continuarea modernizării tehnologice a Colterm, amenajarea fântânii muzicale cu jocuri de jeturi de apă, lumină, flăcări și fum în Parcul Botanic și amenajarea Pieței 700.

Atașat acestui articol găsiți platforma electorală a primarului Nicolae Robu, unde puteți vedea exact stadiul celor 40 de proiecte, dar și cele 15 proiecte de anvergură mai mică.

Articole pe aceeași temă:

Rezultate oficiale: Nicolae Robu ramane primar al Timisoarei cu 52,9% din voturi. CLT – PNL 12 mandate, PSD 9 mandate

Noul Consiliu Local al Timisoarei, potrivit numaratorilor paralele45Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor