Preturi in scadere la locuintele scoase la vanzare in Timisoara

De M. Hoster
Preturi in scadere la locuintele scoase la vanzare in Timisoara
© TION - Preturi in scadere la locuintele scoase la vanzare in Timisoara
Preţurile proprietăţilor imobiliare s-au oprit din creştere, luna aprilie fiind una a scăderilor. Chiar și luna mai a adus o mică scădere a prețurilor, arată concluziile unui studiu de specialitate, derulat de unul dintre principalele portaluri imobiliare de pe piaţă. Timişoara urmează trendul naţional şi înregistrează o scădere medie a preţurilor apartamentelor cu jumătate de procent faţă de luna precedentă.


După scăderea din aprilie, de 0,6%, indicele care cuantifică preţurile proprietăţilor cotate pe unul dintre principalele portaluri imobiliare a avut o evoluție ușor descendentă și în mai.

Prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare la nivel național, vechi și noi, se situează acum la o valoare de 928 de euro pe metru pătrat, cu 0,2% mai puțin decât în luna precedentă (930 de euro pe metru pătrat) și cu 0,8% mai mult decât în perioada similară a anului trecut (921 de euro pe metru pătrat).

Cu toate acestea, trei dintre marile orașe analizate – inclusiv Bucureștiul – au consemnat, per ansamblu, o tendință de majorare a pretențiilor vânzătorilor.

Timișoara nu urmează tendinţa altor mari oraşe, ci pe cea la nivel naţional. Prețul mediu cerut în prezent de vânzătorii de apartamente este de 875 de euro pe metru pătrat, cu 0,5% sub valoarea consemnată în aprilie (respectiv 879 de euro pe metru pătrat), dar cu 8,2% peste cea din mai 2014 (809 euro pe metru pătrat util).

În ultimele 31 de zile, locuințele vechi s-au apreciat cu 0,9% (de la 867 la 875 de euro pe metru pătrat util), în timp ce locuințele nou-construite s-au ieftinit cu 4,5% (de la 920 la 879 de euro pe metru pătrat).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !