Presupusa mutare a garnizoanei din centrul Timisoarei, alt motiv de disputa intre Robu si Bojin

De A.S.
Reactualizat la:
6Comentarii
Presupusa mutare a garnizoanei din centrul Timisoarei, alt motiv de disputa intre Robu si Bojin
© TION - Presupusa mutare a garnizoanei din centrul Timisoarei, alt motiv de disputa intre Robu si Bojin
Foşti parteneri politici, primarul Nicolae Robu şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, au ajuns să comunice acum doar prin intermediul presei şi să îşi arunce replici tăioase. Dacă edilul-şef al Timişoarei declara zilele trecute că în mod normal garnizoana nu ar avea ce să caute în zona centrală a oraşului, Bojin a înţeles că Robu este hotărât să o mute şi a reacţionat public, anunţând că se opune unei astfel de acţiuni. Primarul a revenit, precizând că… nici n-ar putea să mute garnizoana.

Totul a pornit de la unele declaraţii făcute zilele trecute de primarul Nicolae Robu, care afirma că nu i se pare normal ca în zona centrală a oraşului, care ar trebui să fie o zonă de loisir în opinia edilului-şef, să funcţioneze spitale sau sedii ale Armatei. În acest context s-a vorbit şi despre garnizoană.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a reacţionat imediat, anunţând că se opune acţiunilor primarului.

„Nu pot sta pasiv la acțiunile primarului Nicolae Robu, care dorește să mute garnizoana în afara orașului. Mă voi opune acestei acțiuni, deoarece armata din Timișoara a fost alături de cetățenii săi. Numai pentru gestul din decembrie 1989, când s-a strigat „Armata e cu noi”, mă împotrivesc acestei dorințe a primarului Nicolae Robu de a muta garnizoana din centrul Timișoarei. Recunoștința față de Armata Română nu trebuie să fie doar în vremuri de restriște, ci și pe timp de pace”, a transmis Bojin.

Robu a revenit cu declaraţii, joi, precizând că nici nu a spus că vrea să mute el garnizoana din centrul oraşului, mai ales că nu are astfel de atribuţii.

„Nu am spus că intenționez să mut garnizoana. Am spus doar că, după câte știu eu, conform normelor NATO, unitățile militare și clădirile folosite de armate nu sunt localizate în centrele orașelor. Este un principiu după care sunt organizate și funcționează armatele moderne, armatele NATO. Spuneam că, probabil, într-o anumită perspectivă, și în Timișoara se va aplica acest principiu, ca de altfel în toată România. Nu pot să mă implic eu în rezolvarea unei asemenea probleme, este problema, până la urmă, a Guvernului și a Ministerului Apărării Naționale. Însă este un lucru nefiresc ca în centrul orașului, în zonele care, prin natura lor, se pretează la loisir, la activități comerciale, să ai spitale, clinică de dermatologie, clinică de mai știu eu ce altceva, sedii pentru activități militare. Nu e uzual, nu cred că găsim în Paris, în Viena, în alte orașe, lucruri de genul acesta”, a explicat edilul-şef.

Robu a afirmat că nu a discutat niciodată cu Titu Bojin despre acest subiect, dar că îi respectă opiniile şi îşi menţine punctul de vedere.

„Eu am făcut un enunț de principiu, atâta tot. Ceea ce am spus eu nu reprezintă nimic original, ci este pur și simplu un principiu care e aplicat în alte părți. Or, România se mișcă, se modernizează, se schimbă, urmând modelele unor țări cu un alt standard de dezvoltare și eu mă raportez prin ceea ce fac la ce s-a întâmplat în acele țări”, a conchis edilul.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor