Presedintele PNTCD Timis crede ca doi consilieri locali din Timisoara ar trebui sa isi dea demisia

De B.A.M
1Comentariu
Presedintele PNTCD Timis crede ca doi consilieri locali din Timisoara ar trebui sa isi dea demisia
Conflictul continuă în PNŢCD Timiş. După debarcarea preşedintelui organizaţiei municipale, Adrian Orza, şi ceilalţi doi consilieri locali ai partidului – Flavius Boncea şi Bogdan Herzog – par să aibă zilele numărate. Preşedintele organizaţiei judeţene a PNŢCD, Valentin Moldovan, crede că ambii ar trebui să îşi depună demisiile din aceste funcţii, deoarece s-au dezis public de conducerea partidului.

PNŢCD Timiş are trei consilieri în cadrul Consiliului Local Timişoara. Este vorba despre Adrian Orza, Flavius Boncea şi Bogdan Herzog. Dacă primul şi-a pierdut, recent, statutul de preşedinte PNŢCD Timişoara, nici ceilalţi doi nu sunt văzuţi cu ochi buni de conducerea filialei. Preşedintele PNŢCD Timiş, Valentin Moldovan, susţine că o decizie de excludere a celor doi nu a fost luată încă, însă nu i se pare normal ca Boncea şi Herzog să declare că ei reprezintă în Consiliul Local Timişoara Druckeria sau Liga Bănăţeană, organizaţii din care fac parte.

„Până astăzi nu s-a luat o decizie de excludere sau retragere a sprijinului pentru niciun consilier local.(…) Există dosarul în care cei doi declară olograf că ei vor candida din partea PNŢCD. Nu Liga Bănăţeană, nu Druckeria, sau altceva, aşa cum au declarat prin presă. Ei vor trebui să vină la partid să îşi arate disponibilitatea de a colabora cu organele statutare de conducere şi că vor reprezenta interesele politice ale PNŢCD Timiş şi Timişoara în Consiliul Local, precum şi ale cetăţenilor care i-au ales”, a afirmat Valentin Moldovan.

Moldovan a precizat că ambii consilieri vor fi chemaţi la audieri în faţa noii conduceri municipale a partidului, prezidată de Ciprian Mihok, iar ulterior se va lua o decizie.

„Este dreptul şi chiar obligaţia PNŢCD Timişoara de a stabili o conduită a consilierilor locali proprii şi dacă este cazul să se ia măsuri. Nu o să mai permitem ca demnitari locali ai partidului să se dezică de conducerea aleasă statutar, de politica PNŢCD-ului şi să se considere nişte aleşi independenţi, dar aleşi pe listele PNŢCD. (…) Depinde de ei dacă vor rămâne consilieri locali sau nu (…) Nu mi se pare normal ca membru al partidului să iei indemnizaţie de la consiliul local, dar să te dezici de conducere şi de politica partidului. Poate mai corect ar fi ca dânşii să îşi dea demisia pentru că se consideră reprezentanţi ai unor organizaţii care nu au participat la alegerile locale. Nu facem vânătoare de vrăjitoare, dar nu vom mai accepta dizidenţe”, a mai spus Moldovan.

Contactat de reporterii www.tion.ro, consilierul local Flavius Boncea a declarat că faptul că este membru al Ligii Bănăţene şi al Druckeria nu exclude calitatea sa de membru PNŢCD. În plus, Boncea afirmă că reprezintă PNŢCD-ul, însă PNŢCD, în acest moment nu are o conducere legitimă.

„Faptul că suntem membri ai unor organizaţii nu înseamnă că nu suntem membri ai patidului. Eu consider că există o altă conducere. Eu reprezint PNŢCD-ul, din păcate PNŢCD acum, aici, are o conducere nelegitimă”, a afirmat Boncea.

În ceea ce priveşte audierea şi retragerea sprijinului politic, care ar conduce la pierderea calităţii de consilier local, Boncea afirmă că nu a fost convocat la nicio audiere, iar pentru retragerea sprijinului politic este nevoie nu numai de acordul conducerii PNŢCD, ci şi de cel al Forumului Democrat German, formaţiune cu care ţărăniştii s-au aflat în alianţă, în timpul alegerilor locale.

„Nu ştiu de nicio audiere. Noi răspundem în faţa conducerii legitime a PNŢCD pentru activitatea noastră. Noi am candidat în cadrul unei alianţe electorale cu Forumul German pe care partidul trebuie să o respecte. Pentru retragerea sprijinului politic, din câte ştiu eu, e nevoie de ştampilele ambelor partide”, a mai spus Boncea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor