Premiu la Olimpiada Internationala din Federatia Rusa pentru un elev din Lugoj

De Adrian Panduru
Premiu la Olimpiada Internationala din Federatia Rusa pentru un elev din Lugoj
© Tion: Premiu la Olimpiada Internationala din Federatia Rusa pentru un elev din Lugoj
Un elev din Lugoj s-a întors cu mențiune de la olimpiada pluridisciplinară din Republica Saha, din Federația Rusă. Elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj face parte din echipa olimpicilor României. Elevii din România au obținut premii la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică şi fizică.

Pentru Timiș a primit mențiune, la a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, Sergiu Ionuț Novac – elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj. Acesta a concurat la Matematică.

La olimpiadă au participat peste 150 de competitori din șase ţări (Federația Rusă, Kazahstan, Indonezia, Singapore, Bulgaria și România). Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 14 – 22 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă),

Elevii români au înregistrat următoarele rezultate:

Chimie: Cristian Tudor Cozma (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) – medalie de aur, Cristina Valentina Crăescu și Daniel Cristian Ungureanu (ambii în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti)

Matematică: Edis Memiș (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Constanța) – medalie de argint, Vlad Nicolae Robu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare) – medalie de bronz și Sergiu Ionuț Novac (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj) – mențiune.

Informatică: Bogdan Sitaru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel) – medalie de aur cu punctaj maxim, Alexandru Petrescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Theodor Pierre Moroianu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalii de argint.

Fizică: Cosmin Andrei (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur cu punctaj maxim, Silviu Dolteanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Mihai Răzvan Ursu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) – medalii de argint.

Cristian Tudor Cozma (chimie) și Mihai Răzvan Ursu (fizică) au fost premiați și pentru cel mai mare punctaj obținut la proba experimentală din cadrul concursului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !