Premiu de 10.000 de lei pentru cine creeaza imnul Timisoarei

De A.S.
27Comentarii
Premiu de 10.000 de lei pentru cine creeaza imnul Timisoarei
Primăria Timişoara intenţionează să organizeze un concurs de soluţii pentru realizarea unui imn al oraşului. Imnul va fi ales de un juriu condus de directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, iar câştigătorul va beneficia de un premiu de 10.000 de lei de la bugetul local, urmând să cedeze toate drepturile asupra compoziţiei în schimb. Procedura ar urma să fie aprobată, marţi, printr-un proiect de hotărâre.

Autorităţile locale spun că Timişoara are nevoie de un imn, mai ales în contextul în care aspiră la statutul de Capitală Europeană a Culturii. Ideea a fost lansată de fapt de consilierul local Adelina Tîrziu (PDL), care a şi depus la primărie, încă de anul trecut, un proiect de hotărâre în acest sens.

„Timişoara este locul în care toleranţa, solidaritatea, multietnicitatea, respectul pentru valori şi tradiţie creează un mediu propice şi dau o notă definitorie manifestărilor artistice. Timişoara are nevoie de o identitate audio şi de o identitate vizuală unică, are nevoie de o melodie pe care să o fredoneze şi de care să fie mândru fiecare timişorean, o melodie emblematică, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Timişoara trebuie să fie promovată printr-un imn oficial al oraşului, o nouă modalitate prin care susţinem candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021”, motivează reprezentanţii municipalităţii în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre privind demararea procedurilor privind stabilirea unui imn al municipiului Timişoara, care urmează să fie supus spre aprobare, marţi, în consiliul local.

Primăria vrea să organizeze un concurs de soluţii pentru alegerea imnului oraşului. Se va forma un juriu de specialitate care se va ocupa de elaborarea unui regulament privind organizarea concursului şi de desemnarea câştigătorului apoi. Propunerea municipalităţii este ca acest juriu să fie format din cinci membri şi să îl aibă ca preşedinte pe directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, iar ceilalţi reprezentanţi să fie numiţi prin dispoziţia primarului.

În schimbul drepturilor depline asupra compoziţiei, administraţia locală va oferi un premiu în valoare de 10.000 de lei.

„Câştigătorul desemnat în urma acestui concurs va beneficia de un premiu de 10.000 de lei, sumă care va fi alocată de la bugetul local (…) Câştigătorul va cesiona exclusiv drepturile patrimoniale/ drepturile de autor asupra compoziţiei muzicale Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Timişoara”, se arată în proiectul de hotărâre.

 27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor