Premii pentru cei mai buni elevi ai Colegiului National Banatean din Timisoara

De Adrian Panduru
5Comentarii
Premii pentru cei mai buni elevi ai Colegiului National Banatean din Timisoara
© Premii pentru cei mai buni elevi ai Colegiului National Banatean din Timisoara
Reprezentanții Colegiului Național Bănățean au premiat cei mai buni elevi din școală. Au fost distinși elevii care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri în anul şcolar trecut.

Premierea a avut loc la Gala de Excelență a Colegiului Național Bănățean, desfășurată miercuri, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara, eveniment ajuns la cea de-a treia ediţie.

A fost decernat și titlul de „Elevul anului“, ca recunoaştere a activităţii excepţionale a doi tineri care pot fi considerați etalonul generaţiei actuale care învaţă la Colegiul Naţional Bănăţean.

La eveniment au fost invitaţi şi absolvenţi ai Colegiului Naţional Bănăţean, astăzi personalităţi ale Timișoarei.

În total au fost premiați 40 de elevi, cu medii foarte mari, care au participat la diferite concursuri, unde au luat premii. Invitați de onoare au fost și cei trei elevi ai Colegiului Național Bănățean care au luat media 10, anul trecut, la Bacalaureat. Aproximativ 500 de elevi din școală au participat la acest eveniment.

Diplome de merit au primit și profesorii. Astfel, a fost premiată profesoara Emilia Groza, Silvia Vert (37 de ani în Colegul Național Bănățean), Cătălina Vintilă (olimpică la Biologie cât timp a fost elevă a CNB) și Petru Balica. Și oficialitățile prezente la eveniment au primit diplome de merit.

„Vreau să vă felicit pe toți elevii Colegiului Bănățean, profesorii, conducerea, pentru seriozitatea de care dați dovadă, rezultatele frumoase. Sunt convins că cele patru cadre didactice și-au făcut datoria cu prisosință. Fiecare generație trebuie să-și aibă șansele sale. Tinerii trebuie să găsească poziții la care să poată accede și să-și demonstreze valoarea”, a spus primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Liderul CJ Timiș, Titu Bojin, a fost și el premiat, și a avut o cerere… mai inedită – vrea să-l vadă pe directorul Colegiului, Sorin Ionescu… însurat.

„Sunt alături de ceea ce înseamnă învățământul timișean. Îi felicit pe cei care au emoții de-o viață. Una dintre măsuri este aceea de a încerca să trecem dincolo de îngâmfarea noastră bănățeană și să putem avea natalitate mai mare decât mortalitate. Să încercăm să găsim soluția ca până la toamnă Sorin să ne-o prezinte pe viitoarea doamnă și în următorii ani… urmașii”, a spus Titu Bojin.

După ce s-au terminat discursurile oficialităților s-a trecut la evenimentul important al zilei – premierea elevilor, pe lângă cea a profesorilor care le-au îndrumat pașii tinerilor.

Au fost premiați voluntarii, elevi care au excelat la diverse materii și, nu în ultimul rând, au fost aduși în prim-plan cei doi elevii ai anului.

Este vorba despre o elevă care a publicat o carte, o lucrare de istorie despre imaginea unui ziar dinainte de primul război mondial, și o elevă care a participat la un concurs de idei de afaceri la Paris, unde a ieșit pe locul I. Premiile au constat în diplome, cărți și plachete pentru cei doi elevi ai anului.

Premianții Galei de excelenţă – februarie 2016:

Toth Amelia – elevul anului
Popistaş Bianca – elevul anului
Antoun Kouri – Matematica
Stan Maria – Informatica
Keri Ecaterina – Limbi Clasice
Andra Radu – Fizică
Dragomir Oana – Religie
Popovici Anca – Religie
Andraşoni Teodora – Istorie
Sion Alexandra – Istorie
Chincea Rebeca – Istorie
Adămuţ Tabita – Matematica
Albu Alexandra – Literatura
Ciobanu Cristina – Limba Engleză
Ionac Daniel – Istorie
Birta Andrei – Istorie
Malanik Ştefan – Fizică
Neagoe Cara – Biologie
Lele Cristina – Biologie
Mois Alexandra – Economie/Matematică
Anadras Andreea – Logică
Vulpescu Ileana – Economie
Laza Maria – Economie
Jurca Andreea – Antreprenoriat
Vlasici Michael – Limba Germană
Itiniant Antonia – Geografie
Lupulescu Vlad – Matematică
Filip Raluca Nicoleta – Lingvistică
Copilu Tudor – Fizică
Alexa Bogdan – Informatică
Lazureanu Calin – Informatică
Catana Bogdan – Matematică
Demeter Tudor – Informatică
Bercea Ioana – Informatică
Lacrama Flavia – Limba Engleză
Ghituica Irina – Limba Engleză
Voluntarul Anului – Echipa Sanitarii Pricepuți
Premiul Consiliului Elevilor – Băcila Ioana
Premiu Special – Redacția Revistei Ecologica

Articole pe aceeași temă:

Colegiul National Banatean Timisoara isi premiaza elevii cu performante deosebite5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor