Politia Locala Timisoara, comuna Padureni si Sannicolau Mare isi schimba masinile vechi prin programul Rabla

De M. Hoster
Politia Locala Timisoara, comuna Padureni si Sannicolau Mare isi schimba masinile vechi prin programul Rabla
© TION - Politia Locala Timisoara, comuna Padureni si Sannicolau Mare isi schimba masinile vechi prin programul Rabla
Mai multe instituţii timişene au reuşit să obţină finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu pentru înlocuirea parcului auto uzat. Printre „câştigători” se numără Poliţia Locală Timişoara, comuna Pădureni şi oraşul Sânnicolau Mare. Pe lista dosarelor respinse se află şi Municipiul Timişoara, probabil primăria, pentru depunerea la dosar a unui certificat de atestare fiscală care nu este în termenul de valabilitate.


Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat închiderea unei noi etape de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul „Rabla 2014”. În această etapă, au fost analizate un număr de 531 dosare depuse de persoane juridice și instituții publice. Din acestea, 138 dosare au fost acceptate pentru 472 autovehicule și 393 dosare au fost respinse. De asemenea, în Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate şi 22 contestații pentru 45 autovehicule.

Lista prezentată de AFM cu dosarele aprobate include mai multe firme timişene, dar şi Poliţia Locală Timişoara, cu un autoturism şi o finanţare de 6.500 de lei, respectiv comuna Pădureni, tot cu un autoturism şi o finanţare de 6.500 de lei. Ulterior, pe lista contestaţiilor depuse după ce dosarul a fost respins şi aprobate, mai apare şi Primăria Sânnicolau Mare, cu un autoturism şi o finanţare de 6.500 de lei.

În schimb, pe lista dosarelor respinse apare la poziţia 87 „Municipiul Timişoara”, cel mai probabil primăria. La motivul respingerii este scris: „Nu se respectă modelul cererii de finanţare din ghidul de finanţare aferent sesiunii. Certificatul de atestare fiscală privind taxele şi impozitele locale nr. IF 2014-016395/05.06.2014 nu este în termenul de valabilitate la data depunerii dosarului; certificatul de atestare privind obligaţiile la Fondul pentru mediu nu este depus”. Deci, finanţarea ar fi fost pierdută pentru o simplă hârtie.

Pe lista organizaţiilor timişene respinse mai este, la poziţia 72, Unitatea Militară 01836, care, interesant, se pare a fi unitatea de întreţinere a avioanelor Ministerului Apărării… de la Otopeni. De asemenea, respinsă a fost şi cererea celor de la Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Timiş. De asemenea, sunt pe listă un număr mare de firme timişene care nu au fost acceptate.

Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice, care au fost acceptate şi respinse în program, este publicată pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunea aferentă programului.
Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul „Rabla 2014″.

Solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la data de 30 septembrie 2014. Până în prezent, la registratura Administraţiei Fondului pentru Mediu a fost înregistrat un număr total de 1.794 dosare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor