Poliția Locală a numărat infractorii și neregulile de pe malurile Begăi, din șalupă

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
8Comentarii
Poliția Locală a numărat infractorii și neregulile de pe malurile Begăi, din șalupă
© foto: Poliția Locală Timișoara
Peste 200 de „nereguli” au constatat agenții de la Biroul Patrulare Navală din șalupa cu care au patrulat pe Bega în prima jumătate a anului. Oamenii legii au numărat infractorii, dar și mobilierul urban deteriorat, becurile arse, zonele cu iarbă necosită, gunoaiele de pe maluri, copacii căzuți în Bega și altele.

Oficialii Poliției Locale dau raportul Biroului de Patrulare Navală. Agenții patrulează permanent după-amiaza și noaptea pe Canalul Bega cu ajutorul șalupei din dotare.

„În ultima lună au fost identificate 60 de nereguli, de la începutul anului fiind constatate 232, principalele probleme fiind mobilierul urban deteriorat, iluminatul public nefuncțional în unele zone, vegetație necosită, rampe de deșeuri pe maluri, copaci căzuți în Bega, coșuri de gunoi și toalete neigienizate, cabluri căzute. De asemenea, tot de la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat un număr de 95 sancțiuni contravenționale pentru consum de alcool, tulburarea liniștii publice, aruncarea de deșeuri, formarea de rampe clandestine de deșeuri”, transmit oficialii Poliției Locale.

Atunci când văd din șalupă pe maluri persoane care încalcă legea, agenții navali fie opresc șalupa și se duc să-i tragă la răspundere, fie își cheamă colegii în ajutor. Pe lângă patrularea cu șalupa pe Bega, ei au mai intervenit și la acțiuni de ecologizare, de la începutul anului și până acum fiind organizate un număr de cinci astfel de acțiuni. Tot agenții locali de la Biroul de Patrulare Navală au găsit și 16 persoane fără adăpost pe malurile Begăi.

Biroul Patrulare Navală este condus din noiembrie 2018 de Marius Țîrlui și are o funcție de conducere și șapte de execuție. Toate posturile sunt ocupate.

Principalele activități ale acestui birou sunt de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea fenomenului infracțional pe cei opt kilometri navigabili ai Canalului Bega, precum și în zonele adiacente si imediata apropiere a malurilor acestuia, la urmărirea desfășurării în condiții corespunzătoare a traficului ambarcațiunilor pe Canalul Bega atât de transport persoane cât și a celor sportive, la debarcaderele unde acostează ambarcațiunile respectiv protejarea obiectivelor adiacente Canalului Bega, a instalațiilor aferente și a altor elemente de decor peisagistic sau piese de mobilier urban, a elementelor și componentelor arhitectonice eferente infrastructurii rutiere și pietonale, implementate prin fonduri europene prin proiectul „Reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega”.

Articole pe aceeași temă:

Poliția locală navală, după primele ture de patrulat pe Bega8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor