PNL Timis acuza PDL de intimidarea electoratului

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
2Comentarii
PNL Timis acuza PDL de intimidarea electoratului
PNL Timiş a depus, până la ora 11, şase contestaţii la Biroul Electoral Judeţean Timiş. Majoritatea constetaţiilor vizează faptul că diferite persoane stau în faţa secţiilor de votare şi notează pe tabele toate persoanele care intră în aceste secţii. Liberalii susţin că unii dintre aceşti cetăţeni s-au recomandat ca fiind angajaţi ai Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor, iar alţii au recunoscut că sunt reprezentanţi ai PDL, însă nu s-au legitimat în faţa poliţiştilor.

 „Prin metoda tabelului au fost intimidaţi, dis de dimineaţă, timişorenii de la următoarele secţii de votare: 27, 28, 29, 30, 23, 24, 45, 46, 1, 2, 31, 39, 60, 73, 74, 75, 76, 81, 135, 136, 124, 199, 200, 201, 202, 205, 208, 209, 191, 192, 193, 194, 208, 178. În urma acestor sesizări, PNL Timiş, prin reprezentanţii săi, a făcut verificări la 10 secţii dintr-un singur colegiu şi situaţia a fost similară, persoanele cu tabel fiind prezente la toate secţiile verificate. O altă sesizare depusă de către PNL Timiş la BEJ se referă la oraşul Deta, unde cetăţenii care au dorit să voteze au sesizat că viceprimarul PDL, Gherhard Samantu, are aceeaşi metodă de intimidare. Pe această speţă s-au făcut mai multe sesizări la BEJ”, afirmă reprezentanţii PNL Timiş.

PNL Timiş a primit şi răspuns de la BEJ în care se arată că nicio altă persoană în afara celor care au acreditări şi a reprezentanţilor secţiei de votare nu poate staţiona în zona secţiei de votare.

 „Potrivit dispoziţiilor art. 33, alin.3 din Legea 3/2000 „în afară de membri biroului electoral al secţiei de votare şi de delegaţii acreditaţi de BEC, nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare. Prin zona de votare se înţelege perimetrul de 500 m din afara localului de vot”.

 BEJ a interpelat şi Biroul Electoral Central, care a răspuns că preşedinţii secţiilor de votare unde se semnalizează astfel de nereguli au dreptul şi obligaţia de a lua măsurile ce se impun sesizând forţele de ordine puse la dispoziţia sa, potrivit art. 33, al. 4 din Legea 3/2000. Ulterior, PNL Timiş a revenit cu o solicitare la BEJ, cerând ca acest for să comunice informarea primită de la BEC şi către preşedinţii secţiilor de votare.

 „Considerăm aceste acţiuni ca fiind unele de intimidare şi de îngrădire a dreptului la vot”, au mai spus reprezentanţii PNL Timiş.

Într-o altă sesizare, PNL Timiş a solicitat ca alături de persoanele care vor să voteze prin intermediul urnelor speciale să poată beneficia şi personalul angajat în instituţii care trebuie să asigure permanenţă la locurile de muncă (personalul din spitale, personalul ISU, SMURD, MAI, MapN etc.).

UPDATE. PNL Timiş a mai depus două sesizări la Biroul Electoral Judeţean. Ambele vizează secţia de votare 40 din Timişoara, unde reprezentantul PDL din cadrul Biroului Electoral ar fi cerut şi ar fi şi primit de la preşedintele secţiei listele suplimentare de vot, pe care le-a copiat. Acesta ar fi părăsit apoi secţia de votare şi s-a dus la cea mai apropiată secţie de Poliţie, unde a verificat datele de identificare ale persoanelor care au votat pe aceste liste suplimentare.

„A doua reclamaţie se referă la faptul că organele de poliţie au mers acasă chiar la unul din reprezentanţii unui partid în secţia de votare 40 (UNPR), care votase pe lista suplimentară. Organele de poliţie s-au deplasat la adresa reprezentantului UNPR din această secţie în urma verificărilor făcute chiar de reprezentantul PDL din secţia 40”, susţin reprezentanţii PNL Timiş.

Liberalii au solicitat înlocuirea reprezentantului PDL din secţia 40 şi a preşedintelui secţiei de votare deoarece comportamentul acestora este „părtinitor şi ilegal”. 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor