Ploua in Incuboxx, cladirea de 4 milioane de euro din fonduri europene a Primariei Timisoara

De Bogdan Marta
23Comentarii
Ploua in Incuboxx, cladirea de 4 milioane de euro din fonduri europene a Primariei Timisoara
Incuboxx, clădirea IT&C de 4 milioane de euro, inaugurată în primăvara anului 2014, dă în continuare bătăi de cap celor de la Primăria Timişoara. Ultima problemă a apărut în aceste zile, când pe pereţii Incuboxx au apărut infiltraţii de apă cauzate de ploile abundente. Mai mult, sunt probleme şi cu instalaţia de climatizare, iar firma care a realizat lucrarea refuză să le remedieze.

Centrul IT&C Incuboxx a fost inaugurat în primăvara anului 2014, după o investiţie de aproximativ 4 milioane de euro, din fonduri europene. Clădirea de birouri se doreşte a fi un incubator de afaceri pentru firmele IT&C aflate la început de drum.

Primele probleme au ţinut, însă, nu de construcţie, ci de gradul de ocupare. Astfel, timp de mai bine de un an clădirea a rămas goală deoarece nu a putut fi găsit un administrator, la licitaţiile organizate de Primăria Timişoara. Până la urmă, în aprilie 2015 au început să apară şi primii chiriaşi, după ce administrarea a fost preluată de câţiva tineri de la Politehnica Timişoara.

Acum, însă, apar noi probleme cu acest imobil. Mai exact, ploile din ultima perioadă au scos la iveală probleme cu etanşeitatea clădirii Incuboxx.

“La Incuboxx s-au identificat câteva probleme la două dintre fațade, care, în condiții de vânt puternic și ploaie semnificativă, nu prezintă o etanșeitate perfectă, ceea ce permite infiltrații. De asemenea s-au identificat lipsuri la instalația de climatizare, respectiv o izolație a unei conducte exterioare care trebuie îmbunătățită”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Acesta a precizat că reprezentanţii Primăriei Timişoara au cerut constructorului, Saiftim, să le remedieze, lucrarea fiind în garanţie. Însă, cum firma este în insolvenţă, s-au lovit de refuzul acesteia.

“S-a cerut firmei care a realizat lucrarea să execute remedierile. În urma refuzului acesteia, primăria va executa remedierile pe cheltuiala constructorului, folosind sumele aferente garanției de bună execuție”, a mai spus Diaconu.

Tarifele de închiriere în Incuboxx încep de la 3,5 euro pe metru pătrat, pentru firmele aflate la început de drum şi 5 euro, pentru cele aflate în curs de consolidare.

Alte articole pe aceeași temă:

A fost inaugurat Centrul IT&C Incuboxx. Perete de escalada si sala de fitness pentru antreprenori

Centrul Incuboxx sta in continuare gol, cererile de inchiriere pot fi numarate pe degete

Apar primii chiriasi in cladirea Incuboxx. Centrul IT&C este administrat de tinerii de la Politehnica23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor