Piata Iosefin nu va fi gata de Ziua Timisoarei! Noul termen de finalizare e 30 septembrie

De A.S.
Reactualizat la:
Piata Iosefin nu va fi gata de Ziua Timisoarei! Noul termen de finalizare e 30 septembrie
Chiar dacă fosta administrație anunța că noua piață din cartierul Iosefin trebuie să fie gata în luna iulie, iar apoi avansa termenul de 3 august pentru deschidere, Ziua Timișoarei, lucrările nu sunt încă finalizate. Unii dintre muncitori se tolăneau vineri la umbră. Reprezentanții Primăriei Timișoara spun acum că piața trebuie să fie gata până în 30 septembrie.

Lucrările la noua piață din cartierul Iosefin, un proiect al fostei administrații Ciuhandu, care a vrut să facă acolo un mall agroalimentar, au început în cursul anului trecut. Au fost demolate halele din față și a fost ridicată o nouă construcție în lateral, pe locul unde se afla înainte piața de cereale, lângă cea de animale mici și pești, în aliniamentul străzii Iancu Văcărescu la numărul 33 A. Noua piață a fost construită pe o suprafață de teren de peste 1.600 de metri pătrați și este de fapt o clădire cu parter, mezanin și două etaje, suprafața totală desfășurată fiind de aproape 7.000 de metri pătrați, potrivit autorităților locale. Deși lucrările la acest obiectiv ar fi trebuit să fie gata în luna iulie potrivit contractului, timișorenii care au trecut prin zona Iosefin au putut sesiza că nu se pune problema ca piața să poată fi deschisă… Și nu va putea fi inaugurată nici de Ziua Timișoarei, în 3 august, termenul avansat de dirigintele de șantier la finele lunii mai, în campania electorală pentru alegerile locale, când vicepreședintele Bundestag Susanne Kastner a vizitat respectiva construcție împreună cu fostul primar Gheorghe Ciuhandu, care se declara atunci mulțumit de stadiul lucrărilor. E adevărat, dirigintele de şantier Mircea Vlad spunea atunci că sunt 130 de oameni care lucrează la clădire, pe când acum, vineri, când am fost să vedem cum decurg lucrările, nici vorba de o asemenea desfăşurare de forţe, iar unii muncitori se tolăneau la umbră în toiul zilei.
Reprezentanții Primăriei Timișoara spun că termenul inițial de finalizare a lucrărilor la Piaţa Iosefin a fost decalat din cauză că nu s-a putut lucra peste iarnă și au fost probleme cu eliberarea amplasamentului pentru noua construcție.
“Lucrările au fost decalate, noul termen de finalizare va fi 30 septembrie, se va încheia un act adiţional la contract. A fost întocmit un referat pentru decalare care a fost semnat de către domnul primar. Pe perioada iernii, lucrările au fost sistate din cauza frigului, a înghețului şi a zăpezii, s-a prelungit termenul şi pentru perioada aceea, şi s-a predat o parte din amplasament mai târziu decât era programat din cauza unor lucrări care țineau de Enel. Pe perioada iernii lucrările şantierul a fost sistat cu acceptul nostru, al beneficiarului, s-a prezentat prognoza meteo pe ianuarie-februarie, când nu s-a putut lucra”, ne-a explicat Gabriela Bica, şefa Serviciului Investiţii din cadrul municipalităţii, responsabil de contract.
Noua piaţă din cartierul Iosefin este realizată de societatea Confort, patronată de Georgică Cornu, iar valoarea lucrărilor este de peste 12 milioane de lei. După ce va fi dată în folosinţă noua piaţă, iar comercianţii se vor muta acolo, halele care au mai rămas pe strada Iancu Văcărescu vor fi demolate, urmând să fie deschisă circulaţia în ambele sensuri pe porţiunea de la bulevardul Regele Carol I spre canalul Bega şi să fie amenajate locuri de parcare în zonă.

Mai puteti citi:

Noua Piata Iosefin va fi deschisa de Ziua Timisoarei

Au inceput lucrarile la noua Piata Iosefin. Trebuie sa fie gata in iulie 2012!

S-a pus piatra de temelie la viitoarea Piata Iosefin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor