Peste o suta de consumatori au furat gaz in Timis in primele luni ale acestui an

De Marcel Hoster
5Comentarii
Peste o suta de consumatori au furat gaz in Timis in primele luni ale acestui an
Principalul furnizor de gaze naturale din zona de vest a României s-a confruntat cu un prejudiciu de peste două milioane de lei cauzat în primele patru luni ale anului în urma furturilor. Timişul nu face excepţie, numărul cazurilor descoperite a depăşit o sută.

Compania Delgaz Grid (fosta E.ON Distribuţie România) a depistat în primele patru luni ale acestui an aproximativ 900 suspiciuni de consumuri frauduloase, prejudiciul total estimat fiind de aproximativ 2,5 milioane de lei. Din totalul cazurilor, 442 reprezintă consum fraudulos de gaze naturale, printre acestea fiind cazuri şi în Timiş, unde au fost cuantificate 103 asemenea situaţii.

Combaterea intervenţiilor neautorizate la aparatele de măsură la instalaţiile de gaze naturale reprezintă o preocupare constantă a Delgaz Grid. Aceste intervenţii aduc prejudicii importante şi, totodată, pot genera incidente deosebit de grave, cu însemnate pagube materiale şi/sau victime umane. De aceea, prin intermediul echipelor specializate, sunt efectuate permanent verificări în teren, rolul acestora fiind de a depista sustragerile de gaze naturale şi/sau energie electrică din reţelele de distribuţie. Verificările în teren au la bază programe informatice şi instrumente moderne pentru a identifica eventualele consumuri frauduloase la consumatori, prin ocolirea mijloacelor de măsură sau prin intervenţii asupra acestora. Prin modificarea unor componente din instalaţiile de gaze naturale şi/sau energie electrică, ori prin realizarea de improvizaţii, atât persoanele care fac astfel de intervenţii, cât şi cei din jur, sunt expuşi pericolelor de incendii, explozii, electrocutări. Totodată, consumatorii sunt afectaţi direct prin întreruperea alimentării cu gaze naturale şi/sau energie electrică.

Furnizorul de gaze naturale subliniază faptul că aceste intervenţii asupra echipamentelor de măsură a consumului de gaz şi/sau energie electrică, în scopul înregistrării unui consum mai mic decât cel real, reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul Penal. Tocmai de aceea compania colaborează cu instituţiile abilitate ale statului pentru identificarea acestor situaţii. Acest lucru nu este numai în beneficiul companiei, fiind în egală măsură, şi în interesul consumatorilor oneşti, care pot fi afectaţi, direct sau indirect, de asemenea situaţii.

Compania recomandă consumatorilor să nu accepte “ofertele” venite din partea anumitor persoane şi să nu permită accesul acestora la instalaţiile de gaze naturale în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite a împiedica înregistrarea cantităţilor reale de gaze naturale consumate.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor