Peste 5.000 de cereri în clasa pregătitoare depuse în Timiș. Școli unde s-a depășit numărul de locuri

De Adrian Panduru
Peste 5.000 de cereri în clasa pregătitoare depuse în Timiș. Școli unde s-a depășit numărul de locuri
© Tion: Peste 5.000 de cereri în clasa pregătitoare depuse în Timiș. Școli unde s-a depășit numărul de locuri
Peste 5.000 de cereri au fost depuse în județul Timiș pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Vineri, 22 martie, este ultima zi în care se mai pot înscrie copii în clasa zero, în prima etapă a acestui proces.

Conform centralizării Inspectoratului Școlar Județean Timiș, până la finalul zilei de 20 martie, în cel mai vestic județ al țării au fost depuse 5.258 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare pe 6.150 de locuri disponibile. Unele școli au depășit numărul de locuri în clasa zero alocat prin planul de școlarizare 2019-2020.

La Școala nr. 30 din Timișoara au fost depuse 234 de cereri pe 150 de locuri, la Școala nr. 7 Sfânta Maria din Timișoara au fost depuse 204 cereri pe 200 de locuri, la Școala Gimnazială nr. 24 au fost depuse 203 cereri de înscriere (pe 150 de locuri disponibile), la Școala Gimnazială nr. 19 Avram Iancu din Timișoara au fost depuse 149 de cereri (pe 125 de locuri disponibile), la Colegiul Național Bănățean Timișoara au fost depuse 143 de cereri, la Liceul Nikolaus Lenau au fost depuse 134 de cereri de înscriere (pe 125 de locuri disponibile), la Liceul Grigore Moisil au fost depuse 126 de cereri de înscriere în clasa zero (pe o sută de locuri disponibile), 115 cereri au fost depuse la Liceul David Voniga din Giroc, la Liceul Pedagogic Carmen Sylva au fost depuse 111 cereri (pe 105 locuri disponibile).

Numărul de locuri disponibile a fost depăpșit și la Școala din Dumbrăvița, la secția în Limba Română, unde au fost depuse 98 de cereri pe 75 de locuri.

Aici puteți vedea situația completă a cererilor de înscriere în clasa zero, în Timiș.

Copiii vor fi înscriși în continuare, chiar dacă numărul de locuri a fost depășit la unele școli, iar numărul de clase se „reglează” la finalul etapei în funcție de copiii din circumscripție înscriși. O anumită școală își propune, spre exemplu, patru clase pregătitoare (o clasă are 25 de copii), dar la finalul perioadei de înscrieri poate avea opt clase. Sunt anumite criterii care se vor aplica la finalul perioadei de înscrieri pentru repartizarea copiilor. Primul este cel al circumscripției, adică vor avea prioritate la o anumită școală copiii care locuiesc în acea zonă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor