Peste 2.000 de antreprenori din Timiș vor bani de la guvern prin programul Start-up Nation

De Marcel Hoster
2Comentarii
Peste 2.000 de antreprenori din Timiș vor bani de la guvern prin programul Start-up Nation
© Tion: Peste 2.000 de antreprenori din Timiș vor bani de la guvern prin programul Start-up Nation
Întreprinzătorii din Timiș sunt cei mai dornici din țară atunci când vine vorba de banii guvernamentali disponibili în programul Start-up Nation. Cele mai multe solicitări depuse în prima etapă sunt din acest județ, singurul care a avut peste 2.000 de solicitări.

Interes enorm pentru programul Start-up Nation în Timiș. Marți s-au încheiat înscrierile în cadrul programului de sprijin financiar guvernamental, prin intermediul căruia se acordă finanțări nerambursabile până la 200.000 de lei. La nivel național s-au înscris pentru a primi acești bani 33.514 firme, în creștere cu peste 50% față de ediția precedentă a programului.

Județul de unde au provenit cele mai multe cereri este Timișul, cu 2.014 aplicanți, de altfel singurul unde numărul de cereri a depășit pragul de 2.000 de solicitări. Pentru comparație, în 2018 au fost depuse 831, ceea ce înseamnă că în 2019 au fost mai mult de dublu ca și număr de cereri depuse. Situația este una similară pentru toate județele din zona de vest, în Caraș-Severin au fost depuse 441 cereri față de 158 în 2018, în Hunedoara 803 față de 334, iar în Arad 831, față de 328.

„Succesul programului în zona de vest se datorează atât modificărilor efectuate față de ediția precedentă, modificări care vin în sprijinul antreprenorilor, cât și intenselor activități de promovare susținute de reprezentanții Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Timișoara”, am aflat de la Adrian Pășcuță, șeful Agenției pentru IMM, Atragerea Investițiilor și Promovarea Exportului Timișoara.

După înscrierea în program urmează etapa evaluării proiectelor care se va încheia pe 31 mai, iar pe 28 iunie va avea loc semnarea proiectelor declarate câștigătoare. Firmele ale căror planuri de afaceri vor fi selectate pentru finanțare urmează să fie invitate pentru semnarea contractelor, AIMMAIPE Timișoara intenționând să organizeze și un workshop dedicat implementării acestor planuri.

La nivel național, cele mai multe proiecte au fost depuse în Timiș – 2014, urmat de Bihor – 1753, Prahova – 1673, Dolj – 1605, Iași – 1562 și Constanța – 1454.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor