Peste 150 de profesori din Timis, in examen

De Adrian Panduru
Peste 150 de profesori din Timis, in examen
© Tion: Peste 150 de profesori din Timis, in examen
Nu numai elevii susțin examene. De data aceasta a venit rândul profesorilor să intre în sală, cu foaia și pixul în față, ei fiind, de data aceasta, cei examinați. La Timișoara va avea loc examenul de Definitivat. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Peste 150 de profesori din Timiș intră în examen. Joi, 20 aprilie 2017, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara, 166 de cadre didactice debutante din județul Timiș vor susține proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ.

Accesul candidaților în centrul de examen la proba scrisă se face în intervalul 8,00- 8,45, iar durata de redactare a lucrării scrise este de patru ore.

Profesorii se pot prezenţa la definitivat doar în maxim trei sesiuni, susţinute în cel mult 5 ani. Cei care nu promovează examenul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. În cazul în care un profesor care a luat titularizarea nu promovează definitivatul în această perioadă de maximum 3 sesiuni, el pierde calitatea de titular, pentru că i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată. Spre deosebire de definitivat, titularizarea înseamnă angajarea profesorului într-o şcoală pe perioadă nedeterminată.

Rezultatele la proba scrisă se vor afișa în data de 25 aprilie 2017. Eventualele contestații se vor depune în zilele de 25 și 26 aprilie 2017, iar afișarea rezultatelor finale este planificată pentru data de 30 aprilie 2017. Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor