Peste 100 de contestatii depuse de profesorii din Timis la Titularizare

De Adrian Panduru
Peste 100 de contestatii depuse de profesorii din Timis la Titularizare
Profesorii care au susținut examenul de Titularizare în Timiș au depus peste 100 de contestații la notele pe care le-au primit în urma concursului. Conform rezultatelor care au fost afișate înainte de contestații, peste 50 la sută dintre cei 732 de candidați din Timiș nu au reușit să promoveze examenul.

Pentru a promova examenul și pentru a avea o șansă la un post titularizabil, dascălii trebuie să ia minim nota 7 la examen. Înainte de contestații, din cei 732 de candidați ale căror lucrări au fost evaluate, note între 1,01 și 4,99 au luat 161 de candidați, iar între 5 și 5,99 – 133. Note între 6 și 6,99 au luat 110 candidați. 153 de candidați au luat note între 7 și 7,99, 105 au note între 8 și 8,99 și 68 de candidați au note între 9 și 9,99. Timișul are și două note de 10, ambele luate de profesori care vor să fie titulari la Limba Germană Modernă. 44,81 la sută dintre profesori au luat note peste sau egale cu 7 în Timiș.

După afișarea rezultatelor, 130 de dascăli care au participat la examenul de Titularizare au depus contestații. Cele mai multe contestații au fost depuse la Educație Fizică și Sport – 23. Au depus 19 contestații și candidații care vor să devină educatori la grădiniță.

De altfel, cei mai mulți candidați în Timiș s-au înscris pentru a fi titulari pe un post de educator la grădiniță, mai precis pentru Limba și Literatura Română, Pedagogia Preșcolară și Metodica Desfășurării activităților în grădinița de copii – 179 de candidați. Pe locul doi, ca și număr de înscrieri, se află cei care vor să devină titulari pe postul de învățător – 115 candidați. Un număr de 85 de cadre didactice s-au înscris pentru a deveni titulari ca și profesori de Educație Fizică și Sport. 71 de candidați vor să devină titulari pe catedra de Limba și Literatura Engleză, iar 65 de candidați vor să devină titulari pe Pishopedagogie specială.

Pentru titularizare, adică angajarea pe perioadă nedeterminată, cadrele didactice trebuie să obţină minim nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică.
O notă mare la examenul de Titularizare nu asigură neapărat şi locul ca titular, dacă nu sunt posturi disponibile.

Rezultatele finale se vor afișa în 15 iulie, la sediul Inspectoratului Scolar Timiș.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !