Peste 10.000 de euro profit pentru Asociatia Ceva de Spus in urma Salonului RoVinHud

De T. Ex.
Peste 10.000 de euro profit pentru Asociatia Ceva de Spus in urma Salonului RoVinHud
© TION: Peste 10.000 de euro profit pentru Asociatia Ceva de Spus in urma Salonului RoVinHud
Asociaţia Ceva de Spus va putea achiziţiona un microbuz accesibil persoanelor cu dizabilităţi, utilizatoare de scaun rulant, în urma organizării Salonului RoVinHud şi a cinei festive cu licitaţie de vinuri. Profitul de pe urma acestor evenimente se ridică la 10.000 de euro.


În cele 22 de ore ale Salonului, aproximativ 400 de vizitatori au degustat peste 200 de vinuri, din cinci țări, reprezentând 20 de producători de nișă. Pe o rută de peste 5000 km, domenii viticole din România și Ungaria, importatori de vinuri din Spania, Italia și Portugalia au dat curs invitației de a participa la acest eveniment special. Sub ghidajul avizat al experților în domeniul vinicol, iubitorii de vinuri au fost purtați în această aventură învățând să aprecieze calitatea unui vin bun. Cei 5 experți de talie mondială, care au susținut câte un masterclass, au atras peste 100 de cunoscători ai domeniului vinicol din România: producători, vinificatori, proprietari de crame, presă de specialitate.

”Organizarea Salonului RoVinHud a fost o provocare, niciunul dintre organizatori nefiind angajat al sectorului vinicol. Totuși am reușit să organizăm un eveniment cu vinuri de bun gust, cu expozanți de calitate și invitați de marcă. Vizitatorii au putut gusta doar vinuri de calitate, au participat la masterclassuri susținute de experți recunoscuți, și am reușit să mai strângem o sumă importantă de bani pentru microbuz. Totuși cel mai mare câștig constă în faptul că atât vizitatorii cât și expozanții au numai cuvinte de laudă la calitatea muncii depuse de către membrii Asociației Ceva de Spus, care dincolo de dizabilitățile cu care se confruntă au demonstrat că abilitățile, voința, dăruirea pot face să se întâmple un eveniment vinicol de înaltă clasă” a declarat Zoltán Szövérd-Szép, coordonatorul eveniment.

Salonul a reprezentat o premieră a domeniului vinicol din România prin modul de organizare, prin conceptul inedit și prin invitații de renume mondial, prezenți pentru prima oară în țară. Atât organizatorii, cât și participanții și beneficiarii acestui eveniment se declară mulțumiți de rezultatele excelente atât din punct de vedere financiar, cât mai ales al valorii adăugate aduse sectorului vinicol din România.

”Mulțumim tuturor expozanților și vizitatorilor care prin prezența lor ne-au adus mai aproape de scopul pe care ni l-am propus. Mulțumim doamnei Jancis Robinson și tuturor experților care ne-au acceptat invitația și au susținut masterclassurile pro-bono, astfel contribuind la ridicarea calității evenimentului. Mulțumim sponsorilor și partenerilor care ne-au ajutat foarte mult în organizare și promovare. Ne bucurăm să știm că eforturile noastre sunt susținute de comunitatea locală” a declarat Raluca Popescu, copreședinte Ceva de Spus.

Invitații speciali ai evenimentului, Jancis Robinson, Master of Wine și Nick Lander, critic de restaurante, vor publica la finalul acestui an articole în presa internațională privind prima lor experiență cu domeniul vinicol și al restaurantelor, din România.

Portalul de ştiri www.tion.ro şi săptămânalul Agenda au fost parteneri media ai evenimentului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !