Persoanele fizice isi pot plati datoriile catre buget si la banca

De M. Hoster
Reactualizat la:
6Comentarii
Persoanele fizice isi pot plati datoriile catre buget si la banca
© TION - Persoanele fizice isi pot plati datoriile catre buget si la banca
Veste bună pentru persoanele fizice care au de efectuat plăţi către buget. Direcţia de Finanţe Timiş a deschis mai multe conturi la bănci în care se pot plăti sumele datorate, astfel fiind evitată aglomeraţia de la ghişeele de la sediul instituţiei.


Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timiş prin Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a anunţat că, pentru colectarea veniturilor datorate bugetului (taxe, impozite, contribuţii la şomaj, sănătate, asigurări scoiale) de la contribuabilii persoane fizice, pe numele Ministerului Finanţelor Publice a fost deschis câte un cont la mai multe bănci: BCR, CEC Bank, Banca Comercială Feroviară, Romanian International Bank, Libra Internet Bank. În aceste conturi pot fi efectuate plăți fără comisioane bancare.

În contul respectiv pot fi efectuate plăţi de către persoanele fizice care utilizează codul numeric personal (CNP-ul) pentru plata obligaţiilor bugetare şi care sunt clienţi ai băncilor mai sus menţionate.

Informaţiile obligatorii care se înscriu în ordinele de plată pentru Trezoreria Statului (OPTT) prin care contribuabilii persoane fizice efectuează plăți către bugetele componente ale bugetului general consolidat în contul tranzitoriu sunt prevăzute în OMFP nr. 1801/2011.

Contul se generează în momentul completării „ordinelor de plată pentru trezoreria statului-cont tranzitoriu (OPTT)” cu ajutorul aplicaţiei informatice special destinată.

Aplicaţia informatică pentru prelucrarea asistată, validarea şi listarea Ordinelor de plată pentru trezoreria statului-cont tranzitoriu (OPTT), Nomenclatorul conturilor de venituri bugetare/disponibilităţi şi Nomenclatoarele cu primăriile, Casele de pensii, Casele de sănătate şi Agenţiile de şomaj, pot fi obţinute pe internet aici.

De asemenea, aplicaţia informatică şi instrucţiunile de completare a formularului Ordin de plată pentru trezoreria statului-cont tranzitoriu (OPTT) pot fi preluate de la sediul trezoreriilor operative la care sunt arondaţi plătitorii persoane fizice.

Persoanele fizice arondate la Trezoreria Timişoara se pot adresa pentru informare şi asistenţă privind modul de completare a Ordinului de plată pentru trezoreria statului-cont tranzitoriu (OPTT), la sediul acesteia: Str. Gh. Lazar nr. 9B, parter Camera P 01- Serviciul Încasarea şi Evidenţa Veniturilor sau la telefon nr. 0256/241546 interior 714, între orele 8:30-16.

 

Taguri: , , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor