Pensionarii care au card RATT nu mai trebuie sa se prezinte la chioscuri

De A. Strugariu
4Comentarii
Pensionarii care au card RATT nu mai trebuie sa se prezinte la chioscuri
Pensionarii care au card RATT nu mai trebuie sa se prezinte la chioscuri
Anul 2013 aduce unele modificări în acordarea gratuităţilor la transportul public. Dacă la începutul anului trecut erau cozi interminabile la centrul de gratuităţi al Regiei Autonome de Transport Timişoara, reprezentanţii instituţiei reamintesc faptul că pensionarii care au deja carduri de transport nu mai trebuie să se prezinte la ghişeele RATT pentru activarea acestora.

Astfel, pensionarii timişoreni, cetăţenii români cu domiciliul în Timişoara care au împlinit 70 de ani şi beneficiarii legilor 341/2004, 44/1994 şi 309/2002 care au deja carduri de transport nu mai trebuie să se prezinte la chioşcurile RATT pentru activarea acestora. Abonamentul se prelungeşte automat şi îi garantează posesorului gratuitate pe viaţă. Atenţie însă, în cazul unui control, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de transport, buletinul, cuponul de pensie sau decizia că este beneficiar al uneia din cele trei legi: 341/2004, 44/1994 sau 309/2002.

În schimb, pensionarii care nu au card de transport de la RATT sunt aşteptaţi la unul din cele 15 puncte de vânzare ale Regiei din oraş pentru a intra în posesia acestora. Programul este de luni până vineri între orele 6.00-21.30, precizează reprezentanţii RATT.

Persoanele care vin să-şi ridice cardul trebuie să prezinte, în original, după caz, cartea de identitate, cuponul de pensie din ultima lună (sau adeverinţă de la Casa de Pensii) sau decizia că este beneficiar al uneia din cele trei legi – 341/2004 (Legea recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989), 44/1994 (Legea privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război) sau 309/2002 (Legea privind recunoaşterea şi acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961).4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor