Penalizati de ADP pentru parcare fara abonament intr-o zona unde… nu sunt valabile abonamentele

De A.S.
Reactualizat la:
8Comentarii
Penalizati de ADP pentru parcare fara abonament intr-o zona unde… nu sunt valabile abonamentele
Chiar dacă în fostele parcări cu barieră din zona centrală a Timişoarei nu se mai poate parca pe bază de abonament TimPark, plata putând fi făcută doar prin intermediul telefoniei mobile, pe înştiinţările lăsate de ADP şoferilor care nu s-au conformat scrie că trebuie să plătească taxă de penalizare pentru că au staţionat… fără abonament şi fără plata prin telefon. Iar ironia face ca unii dintre conducătorii auto chiar să aibă abonament, doar că nu e valabil acolo.

Situaţia fostelor parcări cu acces controlat din zona centrală a Timişoarei, cea din Piaţa Iancu Huniade (de la Modex), cea de pe strada Nikolaus Lenau (de la Hotel Central) şi cea din Piaţa Mareşal Ferdinand Foch (din spatele magazinului Bega), a fost reglementată prin hotărâre de consiliu local. Aceste parcări au fost cuprinse într-o nouă zonă, pe care autorităţile au denumit-o zona verde sau zona zero, pentru care s-au stabilit tarife duble faţă de cele care erau practicate în zona centrală, zona roşie. Iar noile tarife au intrat în vigoare din 19 august.

„În cadrul parcărilor (…) aflate în zona zero (verde), staţionarea şi parcarea autovehiculelor este permisă numai prin intermediul telefoniei mobile (voucher sau SMS), prin taxarea la nivel de minut sau de oră la numerele special destinate acestei noi zone. În cadrul acestei zone abonamentele nu vor mai fi valabile şi nu va mai fi posibilă nici plata anticipată a parcării pentru o zi întreagă”, avertiza şeful Serviciului Administrare Parcări din cadrul ADP, Ionel Ursu, înainte să intre în vigoare noile tarife. Nu asta scrie însă pe înştiinţările primite de şoferii penalizaţi, unde apare o contradicţie. De exemplu, un conducător auto care şi-a lăsat maşina în parcarea din Piaţa Huniade şi s-a ales cu înştiinţare de plată de la ADP a constatat cu uimire că a fost penalizat pentru că a staţionat fără abonament şi fără a plăti staţionarea prin telefonul mobil. Şi asta, în condiţiile în care nu există abonamente pentru fostele parcări cu bariere, pentru zona verde. Iar omul avea un abonament general, care înainte era valabil în orice zonă din oraş. A ales să îşi lase maşina în parcarea de la Modex, pentru nici o oră, spune el, după ce a dat mai multe ture prin zona centrală şi n-a găsit un alt loc…

Reprezentanţii ADP spun că înştiinţările şi textul sunt standard, şoferii care parchează în zona verde fiind penalizaţi de fapt dacă n-au plătit staţionarea prin telefon, pentru cea de-a doua faptă… Şeful Serviciului Administrare Parcări, Ionel Ursu, a afirmat că în cazul şoferilor cu abonamente prinşi în zona verde s-a început cu aplicarea de sancţiuni abia din această săptămână, pentru că s-a ţinut cont de faptul că unii au fost poate plecaţi prin concedii şi n-au aflat că s-a schimbat modalitatea de plată, iar conducătorii auto au fost informaţi în primă fază despre acest lucru prin distribuirea de fluturaşi.

Pentru a staţiona în zona verde, şoferii trebuie să plătească 3 lei pe oră la sistemul de plată pe bază de vouchere sau 0,75 euro pe oră + TVA la plata prin SMS.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor