Pe santierul complexului Openville a fost adus un utilaj de 200 de tone

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
21Comentarii
Pe santierul complexului Openville a fost adus un utilaj de 200 de tone
© TION: Pe santierul complexului Openville a fost adus un utilaj de 200 de tone
Pe şantierul viitorului complex Openville, o extensie a Iulius Mall Timișoara, a fost adus joi un utilaj de mari dimensiuni, care va ajuta la realizarea fundaţiei pentru prima clădire ridicată, United Business Center 2. Aceasta va avea 11 etaje şi fundaţia va fi susţinută de 11 piloţi foraţi, operaţiune ce va fi realizată de acest utilaj de 200 de tone.

Lucrările pentru ridicarea ansamblului multifuncţional Openville au primit de joi un nou „ajutor”. United Business Center 2 (UBC 2), prima clădire din ansamblul Openville care urmează a fi construită, cu funcţiunea office, va avea la bază 150 de piloţi foraţi, metodă performantă implementată pentru consolidarea terenului. Turnarea piloţilor necesită o tehnică specială, pentru care a fost adus un utilaj de aproape 200 de tone. United Business Center 2 (UBC 2) va avea destinaţie office, va oferi birouri de clasa A şi va avea o suprafaţă de 18.000 mp şi 11 etaje.

Utilajul a fost instalat şi va face posibilă forarea la adâncimea de 20 de metri, precum şi turnarea piloţilor, conform tehnicii avansate de realizare a fundaţiei. Lucrările de foraj şi turnare a piloţilor reprezintă prima etapă de construcţie efectivă. Aceasta va fi urmată de realizarea infrastructurii şi suprastructurii, faţadelor şi finisajelor.

Lucrările de foraj şi turnare a piloţilor vor fi efectuate de o firmă germană, una dintre cele mai mari companii din lume specializate în fundaţii speciale. Aceeaşi firmă a realizat 80% din lucrările de fundaţii speciale de la ansamblul urbanistic Palas Iaşi, unde forajele pentru amplasarea piloţilor au ajuns până la adâncimea de 27 de metri.

Amplasarea utilajului de foraj nu afectează circulaţia rutieră din zonă sau activitatea Iulius Mall Timişoara.

Ansamblul multifuncţional Openville Timişoara va reuni funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment. În cadrul proiectului creat după conceptul „lifestyle center” vor fi dezvoltate şapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 mp închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România, cu 155 metri înălţime şi 27 de etaje.

Localizate în zone cu maximă vizibilitate şi beneficiind de dotări, finisaje, facilităţi şi servicii la standarde internaţionale, clădirile de birouri clasa A din ansamblul Openville vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinaţionale cu planuri de expansiune, care va genera 13.500 de locuri de muncă.

 

Alte articole pe aceeași temă:

Incep lucrarile la proiectul Openville Timisoara

Peste 1000 de copaci vor fi plantati in parcul Openville Timisoara

Openville, investitia imobiliara a Iulius Mall de 220 de milioane de euro, demareaza in toamna21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor