Peste 1000 de copaci vor fi plantati in parcul Openville Timisoara

De Marcel Hoster
20Comentarii
Peste 1000 de copaci vor fi plantati in parcul Openville Timisoara
© TION: ansamblul urbanistic Palas Iasi
Construcţia noului cartier Openville va aduce Timişoarei un plus de peste 20.000 de arbuşti şi 1.000 de arbori, în cadrul unui parc de 55.000 de metri pătraţi ce va face parte din ansamblul imobiliar. De remarcat este faptul că gazonul plantat va fi unul special, care va permite circulaţia doritorilor fără a se distruge.

Arbori maturi cu înălţimi de până la 12 metri, aproximativ 100 de specii de arbuşti ornamentali în forme şi culori deosebite, flori spectaculoase, piaţete cu gazon special şi evenimente variate, sunt doar câteva dintre elementele de care se vor bucura locuitorii Timişoarei, din anul 2017, în parcul ansamblului multifuncţional Openville, dezvoltat de grupul de companii Iulius la Timişoara, în zona mall-ului.

Cu o suprafaţă de peste 55.000 mp, spaţiul verde din Openville va fi cel mai mare parc suspendat din România, amenajat peste o dală urbană, fiind construit peste viitoarea parcare subterană a ansamblului. Zona verde va include locuri de joacă pentru copii, carusel, patinoar, fântâni arteziene, piaţete pentru evenimente şi specii variate de arbori şi arbuşti.

Parcul Openville este conceput de peisagişti italieni şi români, aceeaşi echipă care a realizat şi spaţiul verde impresionant al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, prin care s-a creat o superbă belvedere a Palatului Culturii din capitala Moldovei.

Aproximativ 20.000 de arbuşti şi 1.000 de arbori vor compune un veritabil „plămân verde” pentru întregul areal Openville şi pentru vecinătăţi. Arborii şi arbuştii care vor înfrumuseţa ansamblul urbanistic au fost deja achiziţionaţi de la pepiniere din nordul şi centrul Italiei, unde vor fi îngrijţi până la plantarea în parc. Specialiştii au ales specii care să se adapteze uşor la clima din Timişoara.

Majoritatea arborilor au înălţimi mari, de până la 12 metri, printre aceştia numărându-se: paltini, cedri, brazi, molizi argintii, stejari, Metasequoia, Liquidambar (sau arborele de gumă) şi Ginkgo Biloba. Alţi copaci de înălţimi mari şi medii sunt: arborele lalea, pruni decorativi, magnolii, castani, Parrotia, carpeni şi fagi cu formă piramidală, arţari de diferite culori etc. Alte peste 100 de specii de arbuşti ornamentali prin formă, coloratura frunzelor şi a florilor vor înfrumuseţa spaţiul verde, printre acestea: azalee, hortensii, trandafiri, camelii, wisteria, buxus, călini, forsiţia şi multe altele.

Tot în Openville, locuitorii Timişoarei vor avea posibilitatea să se relaxeze pe iarbă, precum în faimoasele parcuri din lume, datorită suprafeţelor generoase amenajate cu gazon special, pe care se poate călca fără a fi deteriorat.

Openville, investiţie în valoare de 220 milioane de euro a companiei Iulius Management Center, reprezintă un proiect multifuncţional de regenerare urbană, care va deveni un reper pentru dezvoltarea durabilă a Timişoarei. Creat după conceptul „lifestyle center”, Openville va reuni funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment.

 20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor