Pe lotul 2 al autostrazii Timisoara – Lugoj a inceput turnarea ultimului strat de asfalt

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
13Comentarii
Pe lotul 2 al autostrazii Timisoara – Lugoj a inceput turnarea ultimului strat de asfalt
Chiar dacă se aştepta oprirea lucrărilor pe lotul doi al autostrăzii Timişoara – Lugoj, din cauza unor neînțelegeri între constructor şi Compania de Drumuri, ultimele informaţii arată că pe acest tronson a început turnarea stratului final de asfalt. Dacă vremea de afară permite şi nu vor mai apărea alte probleme, este destul de posibil ca în 6 – 8 săptămâni operaţiunea să fie finalizată.

Ultimele informaţii culese în teren de specialiştii care asigură consultanţa pentru construcţia lotului 2 al autostrăzii Timişoara – Lugoj arată că aici a început turnarea stratului final de asfalt, cel de uzură. Lucrările au demarat din zona Şanoviţa, pe sensul de mers spre Lugoj.

De asemenea, informaţiile oferite de specialiștii în infrastructură arată că lucrările sunt destul de avansate. Parapeţii metalici de pe mijlocul autostrăzii sunt în mare parte montaţi deja, iar ce de pe margine sunt, de asemenea, în mare parte instalaţi. „La un ritm de lucru de 1 – 1,5 km de asfalt pozat pe zi, cu unele întreruperi pe care le poate impune deteriorarea vremii de toamnă care se apropie cu paşi mari, apreciez că este posibilă finalizarea acestei faze de lucru în urmatoarele 6-8 săptămâni”, a anunţat Marius Popovici, specialist în infrastructură, conform ziuacargo.ro.

După turnarea asfaltului va urma etapa realizării marcajelor rutiere.

De lucru mai sunt în unele zone, la kilometrul 63 şi la traversarea peste autostradă de la Topolovăţul Mare, dar şi la cele două parcări unde se lucrează la spaţiile de servicii de pe acest lot.

Constructorul a început această lucrare la km 79,6 spre km 78,0 pe sensul de mers spre Lugoj, în zona overpasului spre Sanoviţa. Trecerile peste autostradă sunt în stadiul final de lucru, aici se execută rampele de acces şi ultimele suprabetonări.

În ceea ce priveşte overpasurile de pe acest lot, acestea sunt în stadiu final; se execută rampele de acces şi ultimele suprabetonări, urmând parapeţii şi asfaltarea rampelor de acces. Odată acest lot finalizat, probabil în luna noiembrie, se va putea circula pe autostradă de la Nădlac la Traian Vuia, în total 145 de kilometri de autostradă continuă.

Acest lot are 25,6 kilometri, iar valoarea contractului semnat este de 423 de milioane de lei. Ordinul de începere al lucrărilor a fost luna ianuarie a anului trecut, iar termenul de finalizare asumat prin contract este iulie 2016.

 13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor