Patru benzi pe Martirilor: se cere îngustarea trotuarelor, Robu așteaptă încă proiectul parcării etajate

De Roxana Deaconescu
37Comentarii
Patru benzi pe Martirilor: se cere îngustarea trotuarelor, Robu așteaptă încă proiectul parcării etajate
© foto: arhivă
A trecut un an de când primarul Nicolae Robu a promis o parcare etajată în cartierul Girocului, dar proiectul încă nu e gata. Mai mult, terenul aflat în discuție este ocupat de câteva coșmelii, spune edilul-șef, care vor trebui puse la pământ. Pe teren se va putea intra abia la vară, în cel mai bun caz, dar oamenii nu mai au răbdare și cer patru benzi pe Martirilor. Chiar și cu îngustarea trotuarelor.

O primă parcare etajată de cartier a fost promisă în primele zile din februarie 2018. Inițial, de proiect ar fi trebuit să se ocupe SDM, despre care primarul Nicolae Robu spunea că are proiectanți și tot ce trebuie, dar până la urmă SDM l-a dat în grijă altei firme. Se lucrează în continuare la studiul de fezabilitate și la proiectul tehnic, iar în curând se va intra pe teren, însă doar pentru demolarea unor coșmelii.

„Se lucrează la parcare, s-au lămurit niște lucruri, pentru că, din păcate, acolo pe teren erau niște clădiri care mai sunt și acum. Nu numai garaje. Mai sunt ceva coșmelii, care, dacă trebuie să rămână, proiectul ajunge într-o variantă care nu ne încântă. Dacă dispar, el devine unul foarte bun. Am fost sesizați de proiectant că sunt cele două variante. Am transmis Poliției Locale să vadă ce e cu acele construcții, repet, nu toate sunt garaje, și am primit concluziile. Toate sunt ilegal realizate. Prin urmare le vom demola rapid, prin dispoziție a primarului, și am dat undă verde proiectantului pentru varianta în care acestea nu mai există”, a explicat primarul Timișoarei pentru tion.ro.

Robu spune că a discutat zilele trecute cu directorul SDM, însă i s-a comunicat că mai e nevoie de timp până ce vor fi gata studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Un lucru este clar: abia la vară va putea fi deschis șantierul, dacă totul merge bine.

„Am discutat și săptămâna aceasta cu domnul director. Mai e nevoie de timp, este un proiect destul de complex, dar se lucrează la el și o să ni-l predea în curând. Cred că abia la vară vom reuși să începem lucrările efectiv. Coșmeliile acolo le demolăm noi rapid, numai licitația pentru execuție îmi ridică semne de întrebare. Bine, eu nu am control asupra licitației. Este SF+PT”, a mai explicat edilul-șef.

Potrivit lui Robu, momentan nu se știe valoarea investiției, nici măcar la nivel de estimare, însă în curând va fi gata proiectul.

„Nu ne-a comunicat proiectantul valoarea, nu vă pot spune, dar în curând vom afla. Cred că va construi SDM, nu știu cum va face. În orice caz, nu primăria, SDM va face”, a conchis primarul.

Liber pe 4 benzi doar după amenajarea parcărilor etajate

Șoferii vor mai avea însă mult de așteptat până să își poată lăsa mașinile în parcarea etajată din cartierul Girocului, promisă exact în urmă cu un an. Până atunci, oamenii cer să se ia măsuri pentru deschiderea circulației la patru benzi pe Calea Martirilor.

Un timișorean i-a cerut pe Facebook primarului Nicolae Robu să recurgă la îngustarea trotuarelor pentru amenajarea de parcări și deblocarea primei benzi.

„Am văzut că urmează finalizarea unei parcări destul de mari în zona respectivă, dar nu știu dacă este îndeajuns de mare pentru a prelua volumul de mașini parcate în această zonă. Poate există și posibilitatea îngustării trotuarelor (destul de late în unele locuri) pe unele porțiuni ale străzii și crearea unei noi benzi, care să fie folosită pentru locuri de parcare. Chiar dacă se păstrează configurația actuală și doar se interzice parcarea, în unele zone ale străzii ar fi foarte necesar crearea unor parcări cu staționare limitată (mai ales în zona magazinelor și a băncilor), altfel mașinile vor staționa pe avarii pe una din benzi și nu se vor putea folosi la maxim toate cele patru benzi”, i-a relatat Cristi Anton primarului pe Facebook.

Primarul i-a transmis timișoreanului că va ține seama de propunerile lui și că este stabilit deja că pe Martirilor se va circula pe patru benzi și pe tronsonul Bd. Rebreanu – fosta Lidia după ce vor fi amenajate parcările dintre blocuri. Vrea să facă două în zonă, una în stânga șoselei, iar alta în dreapta, dar și una pe str. Liniștei din Lipovei, iar proiectele vor fi identice.

Ultima variantă prezentată de primar este că parcarea va avea un nivel „ușor subteran, aproximativ demisol”, iar cel de-al doilea etaj va fi la nivelul solului.

Vă reamintim, Calea Martirilor a fost lărgită la patru benzi de la fosta str. Lidia, adică intersecția Mareșal Constantin Prezan cu Mareșal Alexandru Averescu, până la ieșirea din oraș spre Giroc. După închiderea șantierului, autoritățile locale au decis să-i lase pe șoferii ce locuiesc în zonă să parcheze pe timp de noapte pe prima bandă. Astfel, este permisă parcarea paralel cu sensul de mers pe Calea Martirilor doar între orele 20 – 7 dimineața, iar cei care încalcă această regulă riscă amenzi drastice și chiar să le fie ridicate mașinile.

Articole pe aceeași temă:

Prima parcare de cartier a Timișoarei, promisă în urmă cu aproape un an, încă nu este gata. Primarul Nicolae Robu spune că n-a primit informațiile finale de la proiectant, dar le-a dat un ultimatum „unor responsabili importanți” din primărie, să stea cu gura pe contractanți și să pună în mișcare pro...
Șoferi, veți primi liber la parcat pe timp de noapte pe Calea Martirilor și pe strada Gheorghe Lazăr. Atenție! Dimineața la ora 7 trebuie să luați mașina, pentru că altfel o veți recupera din depozitul SDM. Primarul Nicolae Robu anunță că muncitorii SDM vor fi necruțători și că se va putea parca doa...37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor