Parlamentarii de Timiș cer peste 24 de milioane de euro de la guvern pentru spațiile culturale

De Roxana Deaconescu
3Comentarii
Parlamentarii de Timiș cer peste 24 de milioane de euro de la guvern pentru spațiile culturale
© foto: arhivă
Mai mulți deputați și senatori de Timiș cer bani de la bugetul de stat pentru cultură. Ei au depus o serie de amendamente pentru lista de investiții finanțate de la bugetul național pentru infrastructura culturală din Timișoara, pentru anul 2021. Vor bani pentru reabilitarea Filarmonicii Banatul și a Cinematografului Dacia, dar și pentru transformarea Clinicii de Dermatologie în clădire cu funcțiunea de spațiu multifuncțional.

Am putea primi bani de la guvern pentru refuncționalizarea fostei clinici de Dermatologie, pentru reabilitarea termică și reamenajarea parterului Palatului Culturii, pentru sediul central al Bibliotecii Județene, pentru reabilitarea Filarmonicii Banatul, precum și pentru transformarea a două cinematografe: Victoria și Dacia.

Amendamentele au fost semnate de parlamentarii Marilen Pirtea, Alina Gorghiu, Ben-Oni Ardelean, Pavel Popescu – PNL, de Adrian Pau – Pro România și de Eugen Dogariu, Adrian Diaconu, Bianca Gavriliță, Alfred Simonis și Matei Suciu – PSD. Practic, ei propun completarea listei de investiții finanțate de la bugetul național pentru infractura culturală din Timișoara, în pregătirea anului 2021.

„În concordanță cu proiectele avizate în Consiliul Local Timișoara, astăzi, parlamentarii din județul Timiș aparținând celor trei partide, au inițiat, printr-un amendament comun, modificarea prin completare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 42/2019, cea prin care se alocă fonduri de la buget pentru amplele lucrări necesare pregătirii anului 2021”, spune deputatul Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

În Ordonanța de Guvern nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susținerea desfășurării Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021” sunt incluse de acum următoarele investiții:

Refuncţionalizare clădire din funcţiunea de spital de dermatologie în clădire cu funcţiunea de spaţiu multicultural (11525 mii lei);

Reabilitare termică şi reamenajare parţială nivel parter corpuri A1, A2 şi B ale Palatului Culturii Timişoara (5849 mii lei);

Reabilitare Cinematograf Victoria Timişoara (4660 mii lei);

Reabilitarea clădirii din Piaţa Libertăţii nr. 3 – sediul central al Bibliotecii Judeţene Timiş „Sorin Titel“ (8779 mii lei);

Reabilitare imobil Cinematograf Dacia Timișoara (6317 mii lei);

Reabilitare și refuncționalizare imobil Filarmonica Banatul, str. C.D. Loga nr. 2 Timișoara (77527 mii lei).

Valoarea obiectivelor crește așadar de la 30 de milioane de lei la 115 milioane de lei, peste 24 de milioane de euro, de aproape patru ori. Cei mai mulți bani ar fi pentru filarmonică.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor