Parcurile Timisoarei – la mana detinutilor. Licitatia pentru intretinerea lor ar putea dura luni bune

De A.S.
1Comentariu
Parcurile Timisoarei – la mana detinutilor. Licitatia pentru intretinerea lor ar putea dura luni bune
© TION - Parcurile Timisoarei – la mana detinutilor. Licitatia pentru intretinerea lor ar putea dura luni bune
Până se va finaliza noua licitaţie organizată de Primăria Timişoara pentru întreţinerea spaţiilor verzi, a parcurilor, scuarurilor şi locurilor de joacă din oraş, aleşii locali au aprobat, vineri, suplimentarea bugetului de care beneficiază societatea Horticultura, pentru ca aceste lucrări să fie realizate măcar în zona centrală, singura pentru care există un contract în vigoare. Ce se întâmplă cu restul oraşului, în condiţiile în care se estimează că licitaţia va dura cam 4 luni? Ne bazăm pe… deţinuţi, spune primarul Nicolae Robu.


În prezent există un singur contract în vigoare pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, a parcurilor şi a scuarurilor, încheiat cu Horticultura, pentru zona centrală a Timişoarei. Pentru celelalte sectoare ale oraşului contractele încheiate de primărie cu diverşi operatori privaţi au expirat de luni bune şi, după lungi discuţii cu privire la modul în care ar trebui fie întreţinute, s-a decis să fie organizate licitaţii pentru atribuirea acestor lucrări.

Consilierii locali au aprobat vineri o hotărâre care prevede suplimentarea valorii contractului de prestări servicii încheiat cu societatea Horticultura pentru întreţinerea spaţiilor verzi din zona centrală cu aproximativ 1 milion de euro.

S-a stabilit suplimentarea de la 1.795.161 lei (fără TVA) la 5.425.161 lei (fără TVA), condiţionat de aprobarea sumelor în bugetul local pe anul 2015. Asta, după ce şi la finele anului trecut a avut loc o suplimentare, iar banii s-au epuizat, au afirmat autorităţile.

Reprezentanţii municipalităţii estimează că derularea licitaţiei pentru atribuirea noilor contracte nu va putea fi finalizată într-o perioadă mai scurtă de patru luni.

Ce se va întâmpla cu parcurile şi locurile de joacă din restul oraşului?

Se va întâmpla exact ce s-a întâmplat astă-toamnă. Noi nu avem bază legală să facem altceva. Vom avea lucrări de intervenţie cu forţa de muncă de la penitenciar, în limita competenţelor pe care această forţă de muncă le are, şi în rest, până nu ajungem să semnăm contracte în urma licitaţiilor, nu putem avea alte intervenţii, pentru că ar fi ilegale. Pentru sectorul central, avem o relaţie specială cu societatea primăriei, Horticultura, şi acolo lucrurile vor curge în continuare exact aşa cum s-a stabilit, numai că acum s-a consumat fondul care a fost stabilit iniţial şi s-a venit cu o suplimentare”, a explicat Robu.

Edilul consideră că termenul avansat de 4 luni este unul realist, chiar dacă nu poate oferi garanţii, având în vedere problemele care există la licitaţii: unele au fost organizate tardiv, iar la altele s-au cerut nenumărate cereri de clarificare şi s-au depus contestaţii.

Termenul este realist. Nu e sigur, dar este realist (…) Pot doar să fiu optimist şi să sper că vom reuşi să finalizăm licitaţiile cât se poate de repede, că m-am săturat… Este o situaţie înfiorătoare. Pe de o parte spaţiile verzi necesită intervenţii, vine primăvara şi va fi nevoie de intervenţii, pe de altă parte eu nu pot face ilegalităţi, prefer să fiu înjurat pentru cum arată spaţiile verzi. Dar cu penitenciarul vom lucra tot ce se poate lucra. Anumite intervenţii vom face cu lucrătorii de la penitenciar, dar o anumită degradare se va produce, nu avem ieşire…”, a conchis Robu.

Primarul susţine că s-a întârziat cu lansarea licitaţiei pentru că s-a tot lucrat la documentaţii, ca să nu fie loc de interpretări cu privire la legalitate…1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor