Parcari etajate intre blocuri, cand le vrea SDM. Robu: O sa fortez atitudinea lor

De Roxana Deaconescu
15Comentarii
Parcari etajate intre blocuri, cand le vrea SDM. Robu: O sa fortez atitudinea lor
© Foto: arhivă
La mai bine de trei luni de când a anunțat că va construi parcări etajate în cartierele Timișoarei, primarul Nicolae Robu se lovește de o primă problemă: aparent, SDM, societatea primăriei, nu face față și nu are forțe suficiente să facă proiectele necesare. Edilul-șef spune că va forța atitudinea șefilor de la SDM.


În 9 februarie, primarul Timișoarei anunța că prima parcare etajată de cartier se va face în Girocului și că va avea iarbă și copaci pe acoperiș, urmând ca proiectarea să o facă Societatea de Drumuri Municipale. Edilul spunea că a identificat două locuri potrivite pentru parcări supraetajate între blocuri, pe Calea Girocului, pentru a se putea demara investiția de extindere la patru benzi a șoselei care leagă Timișoara de Giroc. La aproape șase ani de când Administrația Robu s-a instalat în primărie, mai-marii din instituția de pe C.D. Loga au rămas uluiți de ce au găsit acolo.

„Am fost în Calea Martirilor, pe teren. Eu am mai fost și altădată, dar nu la scară așa de largă ca acum. Am umblat mult printre blocuri, am fost cu domnul director al Direcției Edilitare, Culiță Chiș, și cu șoferul meu Vasile Paraschiv. Am fost uimiți cât de haotic s-au putut face aceste lucruri. E jale mare, noroaie cât încape, oamenii bieții n-au unde să-și țină mașinile. Am identificat locații care se pretează la realizarea de parcări pe două niveluri. Unul din scopurile vizitei a fost și acesta, am vrut să văd pe teren, nu pe hărți, Google ar putea să fie preocupat să-și aibă hărțile la zi, că am constatat că e diferență mare între Timișoara de acum și ce se găsește pe Google Maps. Vom face locuri de parcare peste tot pe unde putem, în vecinătatea imediată a Căii Martirilor”, spunea primarul în februarie.

Primul loc în care ar urma să fie ridicată o parcare cu unul sau cu două etaje este undeva în spatele blocurilor de pe Martirilor, aproape de intersecția cu Rebreanu.

Iată că au trecut câteva luni de atunci și ideea lansată de Robu a rămas tot o idee. Primarul recunoaște că nu s-a avansat deloc și aruncă pisica în curtea SDM, care, aparent, deși are atelier de proiectare, nu se poate ocupa de un obiectiv atât de stringent. Spune însă că va forța atitudinea mai-marilor de la SDM, pentru că, dacă ar fi să facă municipalitatea proiectele, atunci abia prin 2019 putem vorbi de astfel de parcări.

„O să căutăm soluții de a ajunge mai repede să executăm acele parcaje supraterane între blocuri, cu două niveluri. SDM are inclusiv atelier de proiectare și, prin urmare, o să forțez atitudinea lor, trebuie să se concentreze, să-și angajeze oameni în plus dacă trebuie, să folosească acel atelier, pentru că, dacă ne apucăm acum să facem licitație pentru studiu de fezabilitate, pentru proiect tehnic și după aceea să executăm obiectivul, păi trecem în anul 2019. Eu vreau ca aceste parcaje, parter plus un etaj să fie făcute încă în acest an, dar pentru asta trebuie ca firma SDM să proiecteze ea însăși parcajele respective, ca să se câștige timpul care ar fi consumat cu procedurile de achiziție publică”, a explicat primarul Timișoarei.

Robu spune că SDM are un atelier de proiectare pe care îl și folosește, pentru diversele intervenții care se fac în oraș. El transmite că le-a spus să angajeze oameni dacă nu fac față, dar mai mult nu poate face, pentru că nu este supra-director la SDM.

„Ei au atelier de proiectare și fac proiecte pentru diversele intervenții pe care le avem în oraș, dar mi s-a transmis că nu fac față, că nu au forțe suficiente. Trebuie să-și mărească forțele, este foarte foarte important să putem merge în ritm mai alert cu toate aceste lucrări de creștere a confortului nostru în oraș. I-am cerut (n.r. directorului SDM) să mai caute oameni, e părerea lui cum se organizează, eu nu sunt supra-director la SDM, dar el ca director trebuie să găsească o soluție”, a conchis Robu.

În final, edilul-șef spune că vor fi ridicate trei astfel de parcări în Timișoara, în primă fază: două în Girocului și una în zona străzii Liniștei. Proiectele ar urma să fie asemănătoare.

Articole pe aceeași temă

Prima parcare etajata de cartier se face in Girocului si va avea iarba si copaci pe acoperis. SDM o proiecteaza15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor