Palatul Postei din Timisoara ar putea fi renovat cu bani europeni

De M. Hoster
1Comentariu
Palatul Postei din Timisoara ar putea fi renovat cu bani europeni
© TION: Palatul Postei din Timisoara ar putea fi renovat cu bani europeni
Chiar dacă nu se află într-o stare neapărat rea în comparaţie cu alte clădiri din zona centrală a Timişoarei, Palatul Poştei necesită o serie de investiţii, chiar şi pentru a nu oferi cetăţenilor surpriza de a se trezi cu o bucată de tencuială căzută la un metru de ei, sau chiar mai rău. Conducerea instituției este de părere că reabilitarea clădirii s-ar putea realiza cu fonduri europene.


Conducerea centrală a Companiei Naţionale Poşta Română consideră clădirea timişoreană ca fiind una reprezentativă pentru instituție. Din acest motiv, se caută cele mai bune soluţii pentru a se realiza investiţiile necesare reabilitării. Directorul general al companiei, Alexandru Petrescu, spune că, în ciuda nevoilor investiţionale ridicate ale Poştei în modernizare, trebuie găsite soluţii şi pentru patrimoniul imobiliar al companiei, inclusiv clădirea Poştei Mari din Timişoara.

Iar sursele cele mai viabile par să fie fondurile europene.

„Această clădire conţine o anumită simbolistică, ţinem toţi la ea, are un trecut frumos. Dar noi trebuie să efectuăm o serie de investiţii spre tehnologie, afară companiile similare sunt tehnologizate puternic, noi suntem mult rămaşi în urmă. Ca să să putem să rămânem în piaţă şi să creştem, acele proiecte care sunt în plan trebuie duse la capăt. Noi am renovat deja o serie de mici oficii poştale sau centre de tranzit. Mai avem de parcurs mult în acest sens. Această clădire ar putea fi renovată prin accesarea unor fonduri europene, este un proiect mai complex care include atât Palatul Poştei din Timişoara, dar şi alte clădiri de acest tip, istorice. Puţin vom încerca şi din resurse proprii, dar banii sunt limitaţi. O altă iniţiativă este legată şi de închirierea spaţiului excendentar existent. Mă bucur că există o grădiniţă, am înţeles că a existat un liceu, dar aceştia s-au retras. Să ne restrângem doar la spaţiul care ne este necesar şi să putem, spre binele urbei, să închiriem spaţiile în plus. Sunt discuţii cu o serie de instituţii să vină aici, ele ar putea ocupa spaţiul existent şi nefolosit”, a mai declarat Alexandru Petrescu.

Desigur, măsura închirierii spaţiului existent în plus este şi pe placul Ministrului Comunicaţiilor, timişoreanul Sorin Grindeanu: „Gândiţi-vă ce înseamnă îngrijirea unei asemenea clădiri, care sunt costurile administrative”.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor