Pacientii care vor ajunge la urgente vor fi tratati la fel – la Timisoara, Arad, ori in alta parte

De Valentin Rusu
Pacientii care vor ajunge la urgente vor fi tratati la fel – la Timisoara, Arad, ori in alta parte
© TION - Pacientii care vor ajunge la urgente vor fi tratati la fel - la Timisoara, Arad, ori in alta parte
Secţia de urgenţe a fiecărui spital este un adevărat furnicar, unde toţi au ceva de făcut. De acum încolo va exista un cod de proceduri care va face ca toate unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor să acţioneze la fel, în cel mai bun mod pentru pacient.


Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara este bine organizată, deşi are o lipsă acută de personal. Acum, însă, şi la această unitate se vor respecta anumite coduri de procedură care vor fi elaborate de şeful unităţii Mihai Grecu împreună cu alţi colegi de-ai săi din ţară. Este un proiect al Ministerului Sănătăţii în colaborare cu guvernul elveţian, care va duce la îmbunătăţirea asistenţei de urgenţă.

„Ceea ce ne propunem este să dezvoltăm nişte ghiduri şi protocoale care să fie utile medicilor de urgenţă din toată ţara, în aşa fel încât să ne asigurăm că în afară de partea de dotare materială cu atare pacienţii vor beneficia de acelaşi tip de îngrijire, indiferent dacă ei se vor prezenta la Timişoara sau la Arad sau în altă parte”, spune Mihai Grecu, şeful UPU de la Spitalul Judeţean Timişoara.

Proiectul are un modul în care se va face chiar şi un training. A avut deja loc o primă întâlnire pe acest subiect la Târgu Mureş, unde Mihai Grecu a fost prezent. Proiectul se va implementa în următorul an şi jumătate.

„Vom face procedurile pe care să le urmeze toată lumea. Unul dintre subiectele pe care le-am abordat a fost partea de comunicare, unde sunt convins că avem multe de făcut. De comunicare cu pacientul, cu aparţinătorii, în interiorul departamentului. În principiu este vorba de siguranţa pe care omul trebuie să o aibă că indiferent dacă se duce la Reşiţa, Arad sau Timişoara va beneficia de acelaşi tratament, cel puţin în departamentul de urgenţă. Astea sunt lucruri pe care omul nu le poate alege – unde face accidentul vascular cerebral, unde face accidentul rutier. După aceea el se poate transfera într-un alt centru. De primă intenţie sunt lucruri care trebuie făcute întocmai şi la timp”, spune Mihai Grecu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor